Премиерът Бойко Борисов ще проведе серия от срещи и преговори в опит да неутрализира европейско решение, което буквално заличава българския транспортен бизнес. Т.нар. закон „Макрон“ определя нови правила за транспортни услуги в ЕС. Те са дискриминационни спрямо българите в бранша.

RNS вече съобщи, че всички организации на превозвачите готвят масов протест на 16 май по повод европейското решение. Прогнозите са, че съществуването на кабинет Бойко Борисов 3 в момента виси на косъм. Първите му два бяха предсрочно прекратени поради невъзможност да бъдат довършени.

Днес те потвърдиха намерението си, припомняйки, че транспортните превози реализират 15% от вътрешния брутен продукт на държавата България. Транспортният министър Ивайло Московски, който бил напълно обезкуражен от европейските партньори, изказа по точки несъгласието на българското правителство с новите правила.

Припомняме, че в края на август м.г. френският президент Еманюел Макрон и съпругата му бяха на официална визита у нас.
бойко, макрон Тя беше по покана на премиера Бойко Борисов. Още докато двамата се радваха на срещата и си разменяха целувки се заговори, че Макрон готви промени в еврозаконодателството, които ще имат пагубен ефект върху българския транспортен бизнес. Срещата Бойко – Еманюел, традиционно беше определена от правителството като изключителен успех, без да бъде конкретизирано в каква посока и размер.
бойко, макрон бойко, макрон
Така и не стана ясно какво шепне на премиерското ушенце Макрон, като е световно известно, че познанията на Бойко Борисов по френски се заключават в изречението: „Всички парле ву франсе“.

Видимият резултат от близостта са 7 дни, в които Бойко Борисов да сътвори чудо и да отмени вече гласувана промяна в ЕС-закондателство, която ще лиши над 120 000 души от препитание.

RNS