Служебният премиер Стефан Янев излезе на марш от сградата на Министерски съвет, след като малко по-рано премиерът Бойко Борисов предаде щафетата на изпълнителната власт в негови ръце. Още в първия си работен ден Янев отмина скоростно очакващите го журналисти, пред които повечето нови министри вече коментираха приемането на властта, става ясно от видео на Дневник.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не стана ясно защо служебният премиер напуска работното си място в иначе работната сряда. Той поздрави мимоходом журналистите и отказа да се спре за какъвто и да е коментар.

Мотото на нашето правителство ще е почтеност, прозрачност и професионализъм, каза служебният премиер Стефан Янев, декларира тази сутрин в Президентството при приемането на мандата от държавния глава Румен Радев.

Служебният премиер: Ще работим под мотото – „Почтеност, прозрачност и професионализъм“

Час и нещо по-късно Стефан Янев забрави собственото си обещание – за „прозрачност“.

Наблюдаваме дали процесът ще продължи и при другите две понятия – „почтеност“ и „професионализъм“.

Междувременно с журналисти можеше да говори пресаташето на служебния кабинет – многофункционалната Соня Момчилова. Зад нейното назначение прозира дългата ръчичка на Десислава Радева. Двете не просто познават новия месия Слави Трифонов от десетилетия, а Момчилова е автор на негови песни. Сред тях е „Ще ти скъсам гъза“. С това обещание, творческият потенциал на Соня Момчилова вероятно е стигнал „върха“ на цинизма си и в днешно време тя пише детски книжки.

https://www.youtube.com/watch?v=RadRCSMab3E