Бившият депутат от ГЕРБ-Добрич, Живко Мартинов, е привикан в офиса на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Според запознати бившият народен представител от добричкото Владимирово, е останал поне 2 часа в сградата площад „Св. Неделя“ в столицата.

живко мартинов, кпконпи

СНИМКА rns

Депутатът, който беше известен само на избирателите си това, че мандат и половина не е казал и дума от парламентарната трибуна, вече придоби световна известност като главно действащо лице в аферата „суджугкейт“.

Срещу Живко Мартинов са повдигнати 5 обвинения за престъпления по различни текстове от Наказателния кодекс. Преди дни Специализираната прокуратура предаде на Специализирания наказателен съд обвинение, че е изнудил добрички производител за 4 тона суджук. Обяснението било, че колбасът е за премиера Бойко Борисов. Според главния прокурор Сотир Цацаров: „и един суджук не е стигнал до министър-председателя“.

КПКОНПИ е независим специализиран постоянно действащ държавен орган. Той осъществява политиката по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество.

rns