Варненски пожарникари са ангажирани с разпъване и прибиране на рекламни надписи, сочи снимка направена днес от читател на RNS.

На фотото са увековечени два екипа на дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“, които са ангажирани с пано изписано: „Спартак – един век гордост“, под което щастливо се мъдри „Дърва за огрев, реален кубик“.пажарникари, спартак, платно

Какво е накарало искащият и даващият да превърнат държавните служители в общаци, не е ясно. Няма да е чудо, ако утре варненската противопожарна служба бъде мобилизирана да мие прозорците на общината, например.

Нетипичната ангажираност на огнеборците и спасители, барабар с два брандирани джипа, навежда на мисълта, че търсените от МВР-министъра 2500 служители за същата главна дирекция във вътрешното ведомство, може да са нужни за учредяването на централизирана държавна рекламна агенция.

пажарникари, спартак, платно

Иновацията може да е част и от обявената вчера обществена поръчка за изготвяне на  документацията по цялостната реформа в МВР.

Иначе – до момента, за поставянето и демонтирането на рекламни пана и надписи принципно се грижат фирмите, които ги изготвят. В случай, че на поръчителя – общината или спортния клуб, им се свиди някой лев за монтажа, би могло да се ползват работници в общинските фирми или на спортното съоръжение, които преди дни гордо се снимаха с премиера Бойко Борисов за благодарност, че спасил „Спартак“.

RNS