Затънали в преспите на пътните участъци в Добричко, включително и от Балчик за областния град и от Каварна към Балчик, отново бяха спасявани от земеделци и клуба по офроуд. Според тях никой не е чистил пътя от снега и това е типичното безхаберно безобразие от години в региона. Сред спасените нощес има и бежанци от Украйна.

Припомняме, че през миналата зима за дни беше буквално блокиран международния път Албена-Дуранкулак. Въпреки предупржденията на синоптиците, се оказа, че тогавашният шеф на АПИ-Добрич, Георги Стратиев е сключвал договори с фирми, които не изпълняват дейности по почистване. След спирането на снеговалежа нямаше кой да разчисти навяванията на пътното платно, а трасето стана офроуд заради зеледените дълбоки коловози, направени от тежките камиони.

След чутовен скандал Стратиев напусна АПИ. Една от първите работи на служебното правителство на Румен Радев, беше да върнат на поста същия работохолик.

Нощес, поради липса на специализирана техника, отново земеделци и членове на местния офроуд клуб спасяваха хората от снежния капан. Всички те се питат за какво ни е АПИ и директор Стратиев, като всеки сам намира начин да излезе от тежката ситуация.