Вече година чакаме кмета Валентин Димитров да си изпълни обещанието, че до месец ще премахне незаконното сметище в двора на „Зърнени храни“. Върху него и сега играят деца от близкия жилищен квартал, като никой не знае дали няма да се потршат върху отломките, ще се разпорят ли върху ръждясали арматури или ще бъдат ухапани от змии.

За това се оплакаха жители на Генерал Тошево, които вече са загубили надежда, че кметът и местната управа ще проявят загриженост и ще си свършат работата.

Всякакви отпадъци, включително и строителни, различни видове боклуци са натрупани на около декар и половина в двора на бившото държавно предприятие „Зърнени храни“. Хората от близкия жилищен квартал неколкократно алармират кмета за незаконното сметище, върху чийто терен играят деца. Преди година Валентин Димитров обещава на генералтошевци, че в рамките на един месец районът ще бъде разчистен. До днес – 20.06.2022 г. кметските думи си останали празни приказки.

Това е сградата, на чийто втори етаж са се помещавали общинските жилища. Тя е руини. Пространството е обрасло с висока растителност треви, гюрлюци, саморасли храсти – естествен хабитат за всякакъв вид влечуги.

Цялото пространство е затрупано с купчини изкопна пръст и остатъци от сгради, рушащи се конструкции – тухли, панели, камъни, железа.

Тук играят децата ни. Опасно е. Общинската администрация в лицето на кмета не предприема нищо. Не откликва адекватно на сигналите ни. Какво още трябва да се направи и да се случи, за да не чакаме да стане някоя трагедия, след това да търсим виновните. Излишно е да питаме Община Ген. Тошево санкционирала ли е нарушителите, които са изхвърляли отпадъците на незаконното сметище, възмутено коментират местните хора.