Старозагорецът, член на областното ръководство на БСП-Варна, депутат от Добрич – Красимир Янков, и отново кандидат за председател на партията, щурмува тази сутрин Бузлуджа с впечатляващо малочислена „армия“. На първите редици с бойци, плътно до другарят, е и безработната Нина Ставрева. С този потенциал вечния кандидат за разни неща, ще се бори и за лидерския пост в партията – столетница.

красимир янков, ставрева, бузлуджа красимир янков, ставрева, бузлуджа

В социалната мрежа са публикувани снимки, на които две-три дузини хора, сред които и деца, предвождани от Красимир Янков, вървят и стигат до мястото, на което преди 129 години е учредена Българската социалдемократическа партия, за чийто наследник се определя днешната БСП.

Има ли меркантилност в мотивацията на Красимир Янков да бъде председател на БСП

Традиционно и този път до вечният критикар на БСП-ръководството – лично протеже на убития преди години скандален бизнесмен Борислав Манджуков, който ту е с Георги Гергов, ту е с Корнелия Нинова, ту е с Кирил Добрев, ту е с Борислав Гуцанов, ту е с Корнелия Нинова…, е наредена вече бившата кметица на Каварна – Нина Ставрева.

красимир янков, ставрева, бузлуджа красимир янков, ставрева, бузлуджа

 

Същата стана национално известна с безобразното си управление на общината. Остави я с над 4 милиона задължение. Поиска да е в платен отпуск, след като не успя да стигне дори до балотаж на последните избори. Поиска да си задържи служебните телефони и айпад и когато вече не беше никаква в администрацията. Все още не си е платила акта от АДФИ, с което и към дрешна дата ощетява каварненци. По настоящем госпожа-другарката, която според някои отделя очен секрет при всяка близост с депутата, е безработна. Тя не успя да спечели конкурса за директор на единствения техникум в Каварна.

Нина Ставрева, която е един от проектите на Красимир Янков, явно залага само на партията вече. Нищо чудно депутатът да й обещава кресло на жълтите павета, прилагайки максимата на създателя си – Боби Манджуков: „Никой не може да ти даде това, което аз ще ти обещая!“. Даже е редно да й отстъпи мястото си – все пак тя поне е от добричкия избирателен район, шегуват се зевзеци – свидетели на житието му.

Самият Янков отчита, че хората, които е успял да поведе към Бузлуджа тази година са незначително количество свои следовници, спрямо минали мероприятия на върха. Явно с този потенциал Красимир Янков смята да превзема и БСП, самоопределяйки се като най-добрият избор.

красимир янков, ставрева, бузлуджа

красимир янков, ставрева, бузлуджа

Припомняме, че преди дни в Парламента бе отхвърлен вот на недоверие срещу третото правителство на ГЕРБ заради корупцията в управлението му. Мотивите за този вот бяха изготвени от Красимир Яков по лично изявено негово желание. Вместо факти, имаше само послание в стил „Венсеремос!“, което не успя да убеди никого извън БСП, че правителството няма право да продължи мандата си.

Начало