Членове на фамилия Манджукови са червената нишка в ръководството на градската и областната структура на БСП във Варна, твърдят запознати. Те са категорични, че екс-областният шеф Красимир Янков е бил близък до Борислав Манджуков – изгубил трагично живота си преди 3 г. Към днешна дата зет му – Антон Оризаров, продължава делото му, като е успял да се сближи не само с Янков, но и с Борислав Гуцанов.

Самият Антон Константинов Оризаров е секретар по младежките въпроси на Обединението на левите социалисти (на снимката).

1

Той председателства организация с помпозното име“МОРАЛ“ – Варна, понятие далечно и нетипично за политиката. Същото сдружение се бори за налагане на решения над управляващите, използвайки „експертизата“ на много бивши и във времето, и като количество, специалисти от различни сфери на политико-икономическия живот.

Преди години Антон Оризаров е въртял бизнес с банани от Еквадор. Същият приключва малко след убийството на Борислав Манджуков. Версията, че Манджуков е станал жертва на килър точно заради трафика с банани, е една от основните, които в момента се проверяват. Установено е, че именно Антон Оризаров е бил човекът, който лично и пряко е договарял пратките  в Еквадор.

Всъщност именно Манджуков „отваря“ пътя към политиката на Красимир Янков, който по-късно става областен лидер на БСП – Варна. От същото време датира противоборството между областното и градско ръководство – в лицето на последното – Борислав Гуцанов.

Далеч по-далновиден е Антон Константинов Оризаров. Преди 2 г. той организира запомнящ се митинг за БСП в град Варна за 1 май.

1

Води го лично заедно с Борислав Гуцанов и настоящата депутатка от столетницата проф. Анелия Клисарова. Последната също номинация на Гуцанов.2 3

Реално това е „излизането на светло“ на „МОРАЛ“. В следващите месеци организацията последавателно се ангажира с кметските избори на страната на Кирил Йорданов, в президентските – за Жорж Ганчев, а след това за Пламен Орешарски.

Антон Константинов Оризаров не крие близките си връзки с Красимир Янков и буквално е неговия рупор в социалната мрежа, като споделя на секундата всяка публикация на освободения от ИБ на БСП Янков. В същото време е в приятелски отношения с Борислав Гуцанов, като до преди седмици използваше неговата техника в местна телевизия, коментират запознати с ежедневието на банановия търговец.

Мнозина подозират, че именно той е топлата връзка между иначе непримиримите врагове Янков и Гуцанов и се аргументират с това, че минаващият за медиен бос Гуцанов никога не е атакувал опонента си, икономисвайки му и истината, дори когато тя е неудобна и за самия Гуцанов.

Въпросът сега е, дали един ден „МОРАЛ“ няма да направи бум в политическото пространство с „мистичните милиони, които притежавал“ 39-годишният Борислав Манджуков от източване европейски фондове и държавната хазна, за които днес не се знае нито къде са, нито кой ги управлява и с каква цел.

RNS