Медузата Гуцанов и дългогодишната му бизнес-дружка, напоследък и „адвокатстващ“ Атанас Костурков, заградиха тротоара на ул. „Н. Й. Вапцаров“ във Варна, заради строежа си. В резултат – пешеходците вървят по платното, а излизащите от съседните сгради на пътя, нямат никаква видимост какво се случва на главния път. Въпрос на време е на мястото да има инциденти и само Божията милост би ни спасила от жертви.

Това коментират възмутени варненци пред rns.

Проверка на място установи, че целия тротоар, който отделяше бензиностанцията е затворен от плътни платна. Строителят „Комфорт“ ООД е собственост на възложителя „Транспортно-спедиторска кантора“ ЕООД, сочи справка с Търговския регистър. Преди години именно другаря Борислав Гуцанов е собственик на втората. По-късно я прехвърля на Атанас Костурков.

viber_изображение_2019-09-10_10-57-38

Това става въпреки изричното разпореждане в наредба на ОбС, според която при продължителни строителни дейности, теренът се обезопасява без да създава затруднения на пешеходци и автомобили. Разпоредбата е на същия този ОбС, на който Гуцанов е дългогодишен председател и настоящ член от БСП.

viber_изображение_2019-09-10_10-36-41

Заради оградата хората са принудени или да преминат на другия тротоар, или да извървят отсечката по улицата. Тези с автомобилите буквално трябва да излязат на средата на улицата, за да разберат може ли да се включат в движението по нея или трябва да чакат, пречейки сами на движението, видя репортер на rns.

viber_изображение_2019-09-10_10-36-40

Има издадено разрешение да се загради терена, част от който и тротоара. Поставени са указателни табели, реално отнемането на тротоара е узаконено, коментираха пред rns от полицията, след извършване на проверка вчера.

гуцанов, тротоар гуцанов, тротоар гуцанов, тротоаргуцанов, тротоар

Истината е, че въпросните табели бяха поставени днес, след проверката – установи наш екип.

гуцанов, дневник
СНИМКА ДНЕВНИК

Самият Гуцанов, който през годините на два пъти беше обвиняем за тежки икономически престъпления, извършени в качеството му на длъжностно лице, за пореден път доказва, че личният му интерес е над обществения. Това е факт въпреки непрестанните му напъни да се прави на политик от висока класа. Именно под негово ръководство във Варна БСП бе тотално обезличена. На последните местни избори общинските съветници на столетната партия се топят право пропорционално на бизнес успехите на лидера си „медузата“ Гуцанов. Същото, но на национално ниво стори „братчето“ му Сергей Станишев.

Преди седмици ИБ на БСП и лично Корнелия Нинова снеха политическото си доверие от „медузата“, която на предходните местни избори остана в дъното на класацията за кандидат-кмет. Потомственият червен беше бит даже от Веселин Марешки. Оказа се, че лидерът на градската организация на социалистите в морската столица не плаща наем за офис на БСП, като това остава за сметка на данъкоплатците, въпреки субсидията от партията. Представил списък, в който има несъществуващи членове, други пък – отдавна умрели или с еднакви снимки на различни имена.

В опит да докаже, че решението на ИБ на БСП е „незаконно“ Гуцко хленчи по телевизора, а после реши да направи подписка за свалянето на Корнелия Нинова от председателския пост. След като държа повече от 2 часа членове на Градския съвет на БСП, нотата не бе гласувана поради липса на кворум. Часове по-късно „медузата“ бе подкрепена от цели трима члена, сред които Атанас Костурков – строителят и инвеститор на обекта със заградения тротоар.

гуцанов, подписка, корнелия , дарик
СНИМКА ДАРИК РАДИО

Само смелите могат да предвидят в какво здравословно и психиатрично състояние са въпросните „адвокатстващи“, гледайки отчаяните им физиономии на снимката – доказателство за „неимоверната“ подкрепа към Гуцю.

Към днешна дата Борислав Гуцанов няма пълномощно от „Позитано“ за предстоящите местни избори. Мнозина са категорични, че след като престане да ползва партията като франчайзинг, няма да му е много лесно да си урежда всякакви бизнес-разрешителни.

rns