Българската алчност – да продадеш боксониерата на дедо си на цена като за мезонет и да профукаш всичко, достига нови висоти. Пример – едностаенапартамент в „Младост 2“, с площ от 35 кв. м.- етаж 3 от 21 на цена от 66 500 евро. За сведение на продавачите, в луксозния жилищен комплекс на Северното Черноморие „Топола“, цената за 35 кв.м е €43 000, €27 000 е в Гърция. В Мадрид днес открихме обява за продажба на едностаен апартамент за €27 000, при квадратура 52 квадратни метра.

Баснословната сума за боксониерата чудесно кореспондира с разрухата вътре в него. Според строители, за цялостната реновация на 35-е квадратни метра ще са нужни поне още 20 000 лева.

Може да бъде изображение с на закрито
София Цена 66 500евро. може оферта Предлагаме за продажба едностаен апартамент в Младост 2. Апартаментът е с площ от 35 кв. м. – етаж 3 от 21 – сменена дограма – ТЕЦ и топла вода – ЕПК строителство – много удобно място, близо до магазини, заведения и обществен транспорт – много добра комуникация с метро линия и автобуси – мазе- 6 кв Номер в агенцията 5886 Тел; 0878788401

В същото време без особени усилия намираме студио в луксозния жилищен комплекс на голф-комплекса „Топола“, край Каварна – отново 35 кв.м за €43 000 евро.

Сами можете да прочетете пълното описание на луксозното строителство, на метри от морето, напълно оборудвано и готово за живеене

Поглеждаме към южната ни съседка – Гърция. Лесно откриваме боксониера 35 кв.м в курортния Кавала за €27 000. Всичко изглежда новичко, чисто, не се очакват нови разходи за ремонти скоро. Впрочем, жилището се предлага на тази цена от български брокери, което най-вероятно е съпътствано от допълнителна сума за български комисионни над цената му в Гърция.

Проверяваме цената на едностайни апартаменти в Испания. Лесно откриваме един такъв в Мадрид. Цената му е €34 224, но квадратурата е 52 кв.м.

Да припомняме каква е разликата между заплати и цени в България, Гърция и Испания – е безмислено. Докато има „богаташи“ да плащат по €1900 за квадратен метър в центъра на световната икономика, наука и просвета – София, ще има и тарикати, които с една боксониера от „Младост 2“ ще купят две студия в Гърция или 100 кв.м в Испания и ще си щракат с пръсти след наемите от тях. Щастливите купувачи от сега трябва да мислят как ще се разберат със стотиците си комшии и къде ще си паркират колата.