„Ледената пързалка в Кранево разширява географията за спорт и възможностите за туризъм. Тя е уникална не само за България, но и за света с това, че работи целогодишно на брега на морето. Другото уникално е басейна с олимпийски размери до нея, който се отоплява от климатичната система на пързалката“.

Това каза спортния министър Красен Кралев за Black Sea Ice Arena в Кранево. Той бе посрещнат от управителя на атрактивния комплекс, включващ освен спортните съоръжения и два 5-звездни хотела „Терма еко“ и „Терма палас“ – Максим Секов.

,4

„Пързалката е изключителна придобивка. Тя би могла да се използва и от отборите ни сега, когато започне ремонта на пързалката в Зимния дворец на спорта.“, сподели министърът.

,1

Според него е несериозно да се очаква на Black Sea Ice Arena да се „произведе“ шампион, защото България няма традиции в зимните спортове.

„Нужни са поне още 7-8 подобни целогодишно работещи съоръжения от типа на Black Sea Ice Arena, за да има достатъчно деца и сред тях да се намери истинския талант. Но тази пързалка, която разбирам, че струва 9 млн. лв., определено е първата стъпка в тази посока!“, категоричен е Кралев.

,3

Припомняме, че Black Sea Ice Arena бе открита от министъра на туризма Николина Ангелкова през юли т.г. Съоръжението е на метри от брега на Черно море в Кранево. Освен възможности за професионален спорт, то предлага и почасов достъп на желаещите.

RNS