Варненска общественичка е сигнализирала главния архитект на Варна – Виктор Бузев, за строеж в Морската градина. Според нея, по официални данни, имотът е на Валентин Зеленченко – управител на „Пътно строителство“ АД – Добрич. Дамата припомня, че според българското законодателство каквито и да е строежи в Морската са забранени. За това тя пита кой и на кого разреши поредния.

Според публикацията Морската ни градина продължава да бъде притегателен център за богати бизнесмени от околни градове, дошли в обществения парк на варненци вероятно за повече ‘престиж’.

Бизнесмен от Добрич е поредният, който си ремонтира стара къща и парцел. Става дума за парцелът под градински център Мимоза. По данни лично на главния архитект на Варна, собственик е някой си Зеленченко, който – разбира се – се оказва неслучаен човек. Собственик на „Пътно строителство“ АД Добрич и на още няколко десетки фирми (не се шегувам, вижте сами: https://papagal.bg/…/42F217BC02314389FCB908AE81211249B90ED4…). Повечето фирми са от Добрич, май видях само една от Варна.Член на Областния съвет на Камарата на строителите в България, която пък е член на КРИБ и т.н. Сещате се. И, докато по къщата няма видими следи от разширяване (въпреки че усилено се опитват да прикрият гледката), сега са се появили някакви постаменти до входа, някакви кофражи и бетонна основа на ограда, за които не знаем дали се нуждаят от строително разрешение. Това, което знаем, е, че в Морската строежите под каквато и да е форма са забранени. Затова сигнализирах гл. арх. Бузев и общинската администрация с въпрос издали ли са разрешение и на какво основание. ❗️ Вх. № е СИГ21005685ВН/13.10.2021 г.

В групата Варна може да защити морската си градина, в социалната мрежа, Милена Пехливанова е публикувала и снимки, илюстриращи разказаното от нея. В публикацията си жената е категорична, че не очаква кой знае какви реакции от местните власти.