Това е улица „Цар Симеон I“. Намира се в централната част на града. Частта й от ул. „Цариброд“ до подлезана жп-гара Варна – ул. „Девня“, категорично е най-красивата и китна в морската столица.

От няколко години улицата е застлана с клинкер, движението на автомобили е забранено, има обособена велоалея. Всички сгради с изключение на една са реновирани, като е запазен напълно автентичният им вид. През топлите месеци Община Варна разполага отгомни цветарници, буквално преливащи от цъфнали растения. Погледът към края на уличката спира от величествената часовникова кула на жп-гарата. Еднакво красива е в още тихите сутрини, по обяд – когато по нея се движат стотици млади хора, работещи в района и вечер, когато семействата споделят времето си в ресторантчетата.

На отсечката са разположени две заведения – „Стария чинар – Деликатесен“ и „Златната овца“, щедро оградени със саксии с мушката, дафинов лист и маслини. Има магазин с масички за по-кратки разговори на по кафе. Три банки, няколко институции. Уютно и чисто е, тихо и спокойно – напомнящо романтиката на парижките улици от старите филми.

Не случайно в социалната мрежа постоянно се публикуват снимки от пешеходната зона, защото е трудно да я видиш и да не се изкушиш да я споделиш с други хора.

СНИМКИ Фейсбук