Министър Николина Ангелкова ще открие закрита ледена пързалка с олимпийски размери на брега на Черно море. Тя е третата такава в света след тези в Сочи, на която се проведоха последните олимпийски игри, и в Дубай.

Тържествената церемония започва в 19 ч. на 15 юли – събота, т.г. в комплекс „Терма ЕКО“ в Кранево.

ледена пързалка ледена пързалка

На уникалната за България и Европа придобивка вече тренират състезатели от различни страни. Спортният комплекс включва и закрит басейн с олимпийски размери, както и игрища за тенис на корт, футбол на малки вратички и други спортно-възстановителни съоръжения.

ледена пързалкаледена пързалка

Инвестицията е на стойност над 50 млн. евро, а инвеститорът преди дни дари асфалтов път на стойност 400 000 евро на община Балчик. Туристическо-спортният комплекс осигурява трудова заетост на десетки българи.

ледена пързалкаледена пързалка

Собствениците обещават време, в което достъп до ледената пързалка ще имат освен състезатели и гости на 5-звездния им хотел, и варненци, и добричлии. При наличие на интерес те биха могли да осигуряват и транспорт до пързалката. Амбицията им е туристическо-спортният комплекс да бъде полезен за обществото, като се превърне в място за отдих и спорт за представители на всички възрасти.

RNS