Новият 5-звезден хотел „Терма Еко“ в Кранево предлага уникално съоръжение, което е задължително за спортистите и много полезно за релаксиращите гости – хидроканал.

Хидроканалът е басейн с размери 7х4 м. и дълбочина 1,35 м. , оборудван с уникалния противоток Fastlane от компания Endless pools Swimming Machines (USA), видеокамери за запис и възпроизвеждане на екран на тренировъчния процес, огледала за самоконтрол на плавателната техника на спортистите. Противотокът създава ефекта на речно течение, скоростта на което може плавно да се регулира на 52 скорости. Максималната производителност на противотока достига до 1140 куб. м. в час.

хидроканал

По критериите качество и мощност на противотока Fastlane нямат аналог, категорични са експерти. Многообразието от физически упражнения, които могат да изпълняват с помощта на водния поток правят хидроканала практически идеален метод за подготовка на професионални спортисти и любители на плуването. Той се използва успешно и за оздравителен спорт, уелнес и фитнес, терапии и рехабилитации. Относително високите скорости на водния поток принуждават пациентите да извършват усилена мускулна работа дори в случаите когато стоят неподвижно в канала. Именно това свойство на водния поток има широко разпространение в лечебно-профилактичните и оздравителни процедури.

hidrokanal (1) hidrokanal2

Хидроканалът е разположен в сградата на хотел „Терма Еко“ заедно с 25-метров басейн, в непосредствена близост от СПА комплекса на хотела. Това разположение позволява водния поток в съоръжението да се използва за тренировките на спортистите, позволява ползване от желаещите да се научат да плуват, както и от гостите на хотела, които правят процедури по нашите СПА програми.

хидроканал

Самият „Терма Еко“ е част от комплекс, в който се намира уникалната за България и трета в света целогодишно работеща ледена пързалка на метри от ситния пясък и ласкавите вълни на Черно море – Black Sea Ice Arena.

ледена пързалка

Тя функционира от началото на лятото. В двата хотела „Терма палас“ и „Терма Еко“ има открити и закрити басейни, както и 5-звездни отделения за спа-процедури.

терма еко

Всички съоръжения предлагат и дневно посещение без задължително отсядане в хотелските комплекси, а изживяването е повече от петзвездно.

RNS