Общинският ръководител на структурата на ГЕРБ в смолянското село Баните напуска партията заедно с още 28 души заради тоталитарните методи в работа на Даниела Дариткова. Същата е депутат от Смолян и председател на парламентарната група на управляващите в 44-ото НС. Самата тя заяви пред rns, че няма нито едно заявление за напускането на ГЕРБ.

С тежки думи за Даниела Дариткова Венцислав Шишков – общинския председател на ГЕРБ  в Баните, е изпратил заявление до Изпълнителната комисия на ГЕРБ, че напуска партията. Заедно с него партията напускат още 28 души. 

За това Шишков е съобщил на страницата си във Фейсбук.

венцислав шишков, герб

В заявлението е записано, че членовете на ГЕРБ са разочаровани от едноличното налагане на политики от ръководството, независимо от волята на мнозинството. Че в партията се ширят подмазвачество, интригантство, диктатура и задкулисие.

венцислав шишков, герб

В заявлението за напускане се отделя специално място на Дариткова, която според Шишков е загубила връзка с обществеността и симпатизантите. Обяснява се как на местните избори листата с кандидати за общински съветници е преработена след решението на партийната структура. Извадени са членове на ГЕРБ. На местата им са поставени такива от АБВ и БСП.

Според Шишков ГЕРБ в Смолян се ръководи еднолично и се превръща в диктаторска партия.

Крайно разочарован той заявява прекратяване на членство в ГЕРБ, считано от 21 септември 2020 г.

Няма нито едно заявление за напускане на партията, категорична бе Даниела Дариткова при наше запитване.

даниела дариткова

Крият за напускащите членове и ръководство в ГЕРБ. Правят го от страх. Най-много – страх от Бойко Борисов, обясни запознат със ситуацията. Според него криенето няма как да продължи дълго и истината скоро ще бъде съвсем ясна.

Часове преди новината за напусналата структура на ГЕРБ в Баните, кметът на Смолян, който е и областен координатор на партията, заяви, че тя е единствената, която постоянно е готова за избори. Дариткова пък допълни, че парламентарната група е в кондиция, а в ГЕРБ усилено се готвят за редовните избори.

Повече от интересно е как ГЕРБ ще участват в избори, след като на доста места в страната вече нямат структури. 

Кметът на Смолян: ГЕРБ е единствената, която постоянно е готова за избори