Под звуците на химна 1 123 симпатизанти на новата политическа партия „Републиканци за България” единодушно гласуваха и избраха учредителя й Цветан Цветанов за свой лидер на учредителното събрание днес. Той увери, че в рамките на месец формацията ще има свои представители във всички райони на страната. 

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

Заместник-председател на Републиканци за България е Павел Вълнев, български бизнесмен от Чикаго. С бившия собственик на несъществуващата вече телевизия BiT  се дава знак, че грижата за българите зад граница ще е реален приоритет за новата партия.

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, ВЪЛНЕВ

„Републиканци за България няма да се управлява от джипката, от която се раздават пари без никаква отчетност“, категоричен бе новоизбраният лидер.

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

Републиканци за България, която според Цветанов вече има над 4 000 членове, дава заявка да бъде позиционирана в център-дясното пространство. Мандатът на лидерът ще е 4-годишен и ще може да се повтори само веднъж.

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

„Целта е Републиканци за България да бъдат незаобиколим фактор в българската политика и гарант за евроатлантическата посока на развитие. Готови сме да претоваряме с всички формации, които споделят тези ценности.“, заяви Цветанов.

Сред основните цели на партията са гарантиране на гражданските права, повишаване на качеството на живот и ускорено икономическо развитие на регионите. 

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, ВЕСКО, АННА

Цветанов се обяви за предсрочни избори и критикува сегашното управление, на което липсвала ясна посока на развитие. Той предупреди за възможни репресии срещу членове на партията му и им обеща подкрепа.

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, ВАСКО

Сред учредителите са бивши кадри на ГЕРБ, но и на партии като ДСБ и СДС, както и хора, които до сега не са се занимавали с политика.

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ