24 часа полицията в Добрич, под ръководството на комисар Никола Панчев, не обелва и сричка за брутално престъпление, извършено от рецидивист, наскоро освободен от затвора и по неясни причини въоръжен с пистолет. При това на публично място, застрашавайки здравето и живота на мнозина. През същото време, от същото поделение на МВР, барабар с началника му лъжат, че са установили кражба на слънчоглед от нива.

Двойният аршин, при който тези, на които всички ние плащаме заплати, е не просто грозен, но и престъпен. Вместо да опазват обществения ред и да закрилят жертвите на престъпления, добрички полицаи, воглаве в комисар Никола Панчев, действат по методите, по които и тези, с които би трябвало да се борят.

В социалната мрежа е създадена страница Справедливост за Пламен, в която се разказва за безобразно поведение на рецидивист, известен с прозвището Шалтера. Същият не само преследва друг водач на автомобил, чието предимство е отнел, но изблъсква колата извън пътното платно, пребива шофьора и без малко не го убива. Според съпругата на потърпевшия, той е в болница, а по случая е образувано досъдебно производство.

шалтера

Агресорът произвежда няколко изстрела. Според коментиращи, извършителят е осъждан и наскоро освободен от затвора, където е лежал за причиняване не телесна повреда, увреждана на имущество и заплаха с убийство.

Вчера обаче, той е разполагал с пистолет, който не се е замислил да използва. Отново е бил агресивен и опасен.

Наглото престъпление се укрива от полицията, която вчера беше заета да тиражира през официалната си страница лъжи, че е установила незаконна жътва на слънчоглед. Няма задържани крадци, защото няма и кражба, установи наша проверка. Реално полицията, в опит да бъде удовлетворен незаконен иск на Агрохимикали, е спряла достъпа на арендатор до нивите му. Напълно незаконно е конфискувала част от ожънатото и услужливо слънчогледът е откаран в склад на Агрохимикали. В прессъобщението липсват данни за извършители, както и за текст, по който те са обвинени. Задължителни атрибути на всички съобщения от МВР. Реално досъдебното производство е образувано срещу арендатор, който жъне слънчогледа си и в това няма никакво престъпление. Но, пък се мълчи за друго – фактическо, с пострадал и ясен извършител.

Ето покъртителния разказ на съпругата на потърпевшия от Шалтера:

„Днес моят мъж, беше подложен на зверство, над нагло, безмилостно, необяснимо насилие и агресия. Докато пътува към Варна, на излизане от град Добрич, той бива засечен от автомобил АУДИ А8 с регистрационен номер ТХ4090ХР.

3

Водачът на аудито прави обратен завой по булеварда, без да пропуска движещия се направо автомобил на моя мъж. Пламен свирва, но човекът не иска да спре и мъжа ми е принуден да натисне спирачки, за да избегне удара с аудито. 

Следва неочаквана агресия. 

Мъжът с аудито, решава да покаже кой има право на пътя и че се чувства над закони и правила. Решава да принуди мъжа ми да спре, но той продължава напред, смятайки, че нещо толкова незначително просто ще отмине за секунди- поредния нервен и нагъл шофьор. Но не. Мъжът в аудито, известен с прякора Шалтера, вади оръжие и стреля… 

Стреля във въздуха, после по служебната кола на мъжа ми.

Пламен се опитва да избяга от агресора, но онзи, продължавайки да стреля, го настига малко след бензиностанция Лукойл и започва да го бута с колата си… Удря го веднъж, втори път, третият удар е бил доста силен, цялата кола на мъжа ми е издрана, огледалото счупено, а той като по чудо успява да отбие в отбивка, а не да се обърне в канавката или да се удари в мантинелата. 

2

През целият този екшън, двете коли са карали една до друга (аудито в насрещното опитващо да избута мъжа ми), което принуждавало другите шофьори да отбиват извън пътя, за да не се блъснат. В крайна сметка мъжът ми е избутан, а агресора слиза и го заплашва с оръжието, казвайки, че ако не излезе, ще го гръмне в главата на място. Мъжът ми няма къде да избяга, отваря вратата и онзи започва да го налага с оръжието и с юмруци, докато мъжа ми се опитва да се предпази и да откопчае колана. Опитва се да стигне телефона, но неуспешно. Излиза от колата в опит да се защити, да избие оръжието, да повика или спре някой за помощ…

През това време нападателят му го налага и му крещи, че сега ще го обере и ще го довърши. После тръгва към колата и се опитва да вземе портфейла на мъжа ми, при което получава отпор. Казва на сина си, който явно също е бил в колата и сега стои и крие номера на аудито, да дойде и да довърши мъжа ми, да го добие… 

Момчето все пак отказва, а виждайки, че спират коли и има свидетели, агресорът решава, че е време да тръгва…. Полиция, линейка, болница. Пламен е с комоцио, сътресение на мозъка, счупен нос, защитни рани, болки в гърдите. Защото се е изпречил на пътя на мутра! Защото някой си се е помислил за недосегаем и че е единствен на пътя, където този, който кара напред, трябва да спре като го види… Шалтерът е качил серия от видео клипове, само часове преди нападението, как кара по пътя Варна -Добрич със скорост над 185 км. в час! При разрешени 90, а на места и 60! 

Шалтерът е решил, че той решава кой да живее, кой да умре, кой да бъде пребит, ограбен и избутан от пътя. Решил е, че ще му се разминава, защото на село бил най-големия и страшния, имал бил връзки… Решил е, че едно обикновено момче заслужава да бъде смляно, просто защото той е решил така!

1

Г-н Шалтер, държа да ви уведомя, че Пламен е всичко, което вие не сте! Справедливостта ще възтържествува, защото Пламен заслужава само това- истина и справедливост! Всеки си получава заслуженото и вие тепърва предстои да разберете, че Пламен ще победи в тази битка, която той не е търсил и искал. Вие сам си го причинихте!“

Припомняме, че директор на ОД МВР-Добрич, е комисар Никола Панчев – офицер от строителни войски. Същият прави шеметна кариера, след като получава заповед за дисциплинарно уволнение, за прикриване на престъпление, извършено от негови служители в столично Районно управление на полицията. Панчев не само не е уволнен, но е наказан с повишение. Той е назначен за шеф на охранителна полиция в ОД МВР-Варна. Малко по-късно става и директор на добричкото поделение на МВР. 

Според кадровици във вътрешното министерство преди години в Закона за МВР е имало правило началник на РПУ и директор на ОД МВР да става само служител с оперативен опит. То действало с оглед ефективността на работа на полицията. И до днес, на повечето места, това правило се спазва. Панчев обаче е от поколението началници, коита са служили само в охранителна полиция. Такъв в момента е и главният секретар на МВР, и доскорошният вътрешен министър. Всички знаем какви небивали висоти на професионализъм и опит постигна последният.  На „успехите“ на първите двама, още ще се „възхищаваме“.

СНИМКА dobrudjabg.com