Три дни лежане на плажа на Кранево, във ВИП-зоната, струва 2 лв. по-скъпо от 7-дневна почивка в Турция, при това с пътните, установи проверка на в. „Добруджанска трибуна“.

Наш читател публикува снимка на таблото с цените на въпросната плажна ивица. На нея са изписани сумите, калкулирани, според това, което летовникът получава.
От фотото става ясно, че легло и чадър струват 40 лв., шатрата – 50 лв. Ако към двете изброени туристите очакват да получат кафе, шампаско, плодове и коктейл, трябва да се бръкнат с по 90 лв. на ден.

за кранево1

В същото време, без да търсим подробно оферти в интернет, намираме почивка в Кушадасъ за 268 лв. Ваканцията е 10-дневна, със 7 нощувки. Пътят е осигурен с автобус, като тръгването е възможно от Варна и от Бургас.

за кранево

Да приемем, че българско тричленно семейство – преобладаващото като конфигурация у нас, обмисля къде да прекара 10-дневна ваканция. Ако избере Кранево, само за плажа ще трябва да плати 900 лв. Отделно път, хотели и храна. Ако предпочете южната ни съседка, същите 10 дни с път, храна, нощувки и плаж, ще му струват 804 лв.

Сравнение между Кранево и Кушадасъ няма как да бъде направено нито по отношение на обслужване, нито по предлаганите условия.

Ето защо не е никак странен коментара на Цветан Атанасов – собственика на Ретро музея във Варна, направил снимката на краневския плаж: „Предната седмица пътувахме с жена ми до Италия. Летяхме до там и обратно за 27 Евро на човек в двете посоки. Точно толкова, колкото струва една „ВИП“ шатра на Кранево. Е, чак такъв вип не мога да бъда. По-добре да разгледаме офертите в някоя далечна, екзотична дестинация. Най-много да е десетина краневски шатри.“

Познайте от първия път къде ще отиде тричленното семейство и защо плажът на Кранево ще си остане празен.