Бар NUTRIO да сменят изпочипуните от доставчиците им тротоарни плочи, да оправят дупките, образували си под тежестта на автомобилните гуми. Може би, като излязат парите директно от техния джоб, ще бъдат по-загрижени за обществената собственост, плащана от всички ни и направена за ползване от варненци.

Това е логичният извод от публикацията на Gergana Stefanova в социалната мрежа. Ето какво пише дамата:

„Наблюдавам един интересен факт и не проумявам какъв друг мотив, освен улесняване на конкретни търговски обекти, са имали изпълнителите на ремонта на ул. „Дубровник“, че да не сложат колчета само на ей този тротоар. Цялата улица от горе до долу от двете страни е с колчета- само тук ги няма. Мотива на доставчиците да си качват бусовете по тротоара ми е ясен, но това, че ги разбирам не означава, че одобрявам. Само за 2 мес плочки и бордюр са вече начупени и хлътнали. Питах КАТ Варна и Район Приморски защо така тая работа. Да видим какво ще измислят.“

Бар NUTRIO, които би трябвало да предлагат екологични продукти, са пропуснали, че без природа и чиста
градска среда, няма да ги има от какво да печелят

Трябва да си специално „диво“ същество, за да унищожаваш чисто нови плочки, просто, за да ти е по-лесно на бизнеса. Това ще продължи още няколко месеца, след което клиентите ще трябва да избират дали да газят в кал и локви – на мястото на изкъртените плочки, или да купуват от друго място. А, междувременно не е изключено, собствениците на NUTRIO да почнат да пишат жалби против общината, че тротоарът им не става.

И, само не се опитвайте да лансирате тезата, че плочките са некачествени, а ремонтът – не добре направен. Едва ли някой е мислел, че по тези плочки няма да вървят хора от по 100 – 120 килограма или „баничарки“, сами по себе си тежки около тон и половина+товарът, който превозват до адреса.

Може да е елементарен въпроса, но питам: Ако пред жилищата на собствениците на въпросния бар тротоарът се съсипва по този начин, дали ще им е без значение?

Калинка Пенчева
СНИМКИ Gergana Stefanova