Омръзна ми да слушам и да чета, че аз и още 2-3-ма сме пречки да се случват нещата в тази държава. Прагът ми на търпение мина, както и на близките ми. Аз не съм човек, който ще пречи на държавата. Имам и свое достойнство. За това прецених, че е по-добре да си подам оставката, да не преча и да живея доста по-спокойно.

Това заяви председателят на КПКОНПИ – Сотир Цацаров, който е на изслушване в парламента в момента.

Той допълни:

Искам изрично да подчертая, че отнемането на допуска ми до класифицирана информация е последващ решението ми за оставката. След като уведомих президента за намеренията си, при мен дойдоха двама агенти на ДАНС, които проведоха с мен беседа. От въпросите, които ми задаваха разбрах, че беседата е във връзка с от отнемане допуска ми до класифицирана информация във връзка с ЦУМ-гейт. Пълна лъжа е, че съм знаел предварително и за това съм подал оставка. Ще повторя за трети път – това стана, след като уведомих и президента, че ще подам оставка.

Допуска ми е отнет по пряко настояване на министъра на вътрешните работи и на премиера. Не смятам, че след като 20 г. съм работил като съдия, от които 12 г. съм подписвал резрешения за СРС и 7 г. главен прокурор, съм изнесъл каквато и да е информация, свързана с националната сигурност.

Аз не вярвам в случайността. Случайна случайност беше, че в 9 ч. информцията за отнетия ми допуск бе дадена услужливо от пиара на премиера на една медия. Аз лично извиках агентите на ДАНС в 13,20 ч. да ми го връчат

Всичко това е евтин политически пиар. Не знам кой-какво е казвал на премиера, за да го съобщи той като новина, но подозирам, че е свързано с един юрист, който никога не е можел и не е работил друго освен политик.

В този смисъл заявявам, че ще обжалвам решенито за отнетия допуск, въпреки, че с връщането ми в прокуратурата получавам по право допуск. Въпросът е принципен.

На по-късен етап, когато се запозная с цялото досие за отнемането на допуска ми, ще разбера кой е подалия сигнала. Сега имам основателно предположение, че сигналът е подаден от министъра на вътрешните работи. Ако това не е вярно, ще се извиня. Ако е вярно ще се срещнем на друго място с Бойко Рашков.