Зам.-министърът на екологията Красимир Живков е изведен от дома си и отведен в МОСВ при операция на Специализираната прокуратура. За това съобщи „24 часа“, позовавайки се на botevgrad.com. Според двете издания Красимир Живков е обект на Специализираната прокуратура, вероятно като част от организирана престъпна група заради вноса и изгарянето на отпадъци от Италия. На 13 май електронното издание rns отправи писмен сигнал до главния прокурор Иван Гешев във връзка със становище на Красимир Живков, касаещо изграждането на незаконна дига на плажа в Каварна.

Според отговора, подписан от зам.-министъра, на плажа всеки може да си прави каквото иска, защото теренът не е защитена територия. Според няколко действащи закони в държавата, това становище не отразява нормативната база.

В сигнала ни се настоява главният прокурор да разпореди проверка по действията и бездействията на зам.-министър Красимир Живков по казуса с незаконната дига върху каварненския плаж и да се произнесе дали те са извършени при спазване на законите в РБългария.

Прокуратурата ще провери зам.-министър на МОСВ за дигите на плажа в Каварна

(СНИМКИ+ВИДЕО) Пясъкът на незаконната дига на плажа в Каварна – от единия ресторант на Цуци – пред другия

Акцията е започнала преди 6 часа тази сутрин. Най-вероятно тя е свързана с разследването за трафика на боклук от Италия, преполага botevgrad.com.

красимир живков, зам-министър МОСВИзточници на „24 часа“ потвърдиха, че става въпрос за вноса на отпадъци от Италия. Тази дейност е в сектора на Красимир Живков заедно с водите.

Зам.-министърът Красимир Живков е отведен заедно с екип от прокурори в сградата на МОСВ в София, където също има акция. Още не се знае дали Живков ще бъде задържан както Нено Димов, който бе арестуван и обвинен заради водната криза в Перник, припомня „24 часа“.
Красимир Живков