Днес при провеждане на  специализирана полицейска операция по линия на „ Противодействие на престъпления  свързани с  наркотични вещества“ на територията  на гр. Варна, на ул.“Академик Андрей Сахаров“ са предприети действия за спиране на л.а. „Ауди – А7“, управляван  от 23-годишен варненец, за  когото има данни, че се занимава с разпространение на наркотични вещества и е с отнето СУМПС, след управление на МПС под влияние на наркотични вещества. Мъжът не се подчинил на подадените му светлинни и звукови сигнали, увеличил скоростта и направил опит да  избяга и укрие, като по време на движението си предизвиквал ПТП със случаен участник в движението.  Автомобилът на нарушителят на реда е без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

След незабавни оперативно-издирвателни действия на служителите на реда е установен и задържан в близост до управлявания от него автомобил, паркиран в Цветния квартал. При извършените процесуално- следствени  действия в обитаваното от него жилище криминалисти от ОДМВР Варна са намерили и иззели: електронна везна с остатъци от зелена тревиста маса, полиетиленови пликчета съдържащи бяло прахообразно вещество и пластмасова кутия, също с бяло прахообразно вещество .

На мъжа са съставени: акт за предизвикано ПТП; акт за не подчинение на подаден от контролните органи сигнал за спиране; акт за управление на МПС, като е лишен от това му право и са свалени номерата на превозното средство, с което е извършил нарушенията и е задържан за срок до 24 часа.

По случая са образувани две досъдебно производство и са докладвани на прокуратурата