Каварненският районен съд отмени заповед на кмета на Община Каварна Нина Ставрева за наложено наказание „предупреждение преди уволнение“ на бившата директорка на Историческия музей. Със същото решение от 8-ми март т.г. съдът е постановил общината, представлявана от кмета Нина Ставрева, да заплати разноските по делото 780 лв. разноски по изгубеното дело.

Припомняме, че в края на миналата година Нина Ставрева уволни дисциплинарно директорката на Историческия музей след две „нарушения“ на дисциплината на работното място. Второто е защото директорката „оронила престижа на кмета, вдигайки скандал със своя подчинена“.

Тъй като магистратите не са счели, че разправията директор-уредник в музей, уронва престижа на кмета на общината, заповедта за тежкото дисциплинарно нарушение е изцяло отменена.

Ставрева се прочу през първата половина на кметския си мандат с уволнения и спечелени дела срещу нея от страна на уволнените. Всички разноски по дела и адвокатски хонорари на спечелилите са за сметка на каварненските данъкоплатци.

Решението по казуса с дисциплинарното наказание на  директорката на музея е на първа инстанция. До момента по трудовите дела, по които ответник е Община Каварна в лицето на кмета Нина Ставрева, първоинстанционните решения са били напълно потвърдени и на втора инстанция.

RNS