Дългогодишни членове на БСП-Каварна, поставят остро въпроса каде беше народният представител Красимир Янков днес, когато избирателите му се бореха за бъдещето и препитанието си. Те питат мотивиран ли е и как във времето Янков от ГЕРБ и това ли е действителната причина той да остане напълно безучастен в момент, в който би могъл да бъде полезен не само на единствените, които го разпознават в Добричко но и на самия себе си.

Тази сутрин точно в 8,10 ч. Красимир Янков, придружен от още двама костюмари влезе в сградата на Община Каварна. Както вече писахме за 8,30 ч. бе насрочен протест на хората, които са против решение на министъра на МОСВ – Нено Димов, се е договорил с Европейската комисия единственото, което да работи в района да се ветрогенераторите. За сметка на това се забранява земеделието, рибарството и строителството на хиляди декари. Министърът призна, че не е мислено за обезщетение на хората.

Логичното очакване Янков да е на страната на избирателите си остана несбъднато. През часовете до обед, докато колегата му от НФСБ Йордан Атанасов и кмета на Каварна Нина Ставрева говореха с протестиращи и чиновници от МОСВ, той или е престоял на хладинка в сградата на община Каварна, или е излязъл през някой заден двор, за да си икономиса въпроси и ангажименти към избирателите си.

Ситуацията е толкова нелогична, че местните заподозряха нерегламентирана връзка между старозагореца, натресен им в последния момент от БСП за народен представител. Те са категорични, че ще искат обяснение какво повече в ГЕРБ харесва Янков, защо, плаща ли му се, получава ли някакви облаги, смята да смени партията и от столетницата да премине в управляващата, прекалено зает е с Нина Ставрева или просто липса на елементарна политическа култура стоят зад днешната му липса. Без значение какви отговори ще получат, те се заричат, че Красимир Янков повече депутат от Добрич няма да бъде.

RNS