Второто издание на Фествал на цацата в Кранево стартира в петък. Той ще продължи до неделя, включително. Гвоздеят на програмата му е участието на световната звезда Precious Wilson и бандата й Eruption. И тази година хотелите в курорта ще предложат атрактивни отстъпки и оферти за посетителите на фестивала.

На Главната сцена ще се изявят популярни български изпълнители и състави. Краси Радков, рокендрол – с фуриите „Обратен ефект”, Трамвай №5 и лятно кино, са само част от богатата програма.

„Надяждане с Цаца“, „Надпиване с бира“, „Най-бързо чистене на Цаца“, „Надбягване с токчета“, „Бирена миля“, „Най-добър сервитьор на Кранево“ – това са игрите, в които можете да се включите по време на Фестивала на Цацата 2017.

В центъра на селото ще бъде обособена специална Фестивална зона. В нея ще бъдат задоволени всички кулинарни капризи на морска тематика. В изградени за фестивала шатри, част от най-добрите готвачи в Кранево ще готвят на живо пред вас. Очакват ви стотици литри Шуменско пиво, ще опитате отлежали и млади вина от изба „Варна”, а за тези които ще наблегнат на твърдите напитки, ще се погрижат нашите партньори от винпром „Пещера”, уверяват организаторите.

В детската зона програмата ще продължи през целия уикенд.

Съботния ден ще започне с много игри и легендарната рибена чорба, която кметът на Кранево Румен Николов ще сготви и тази година за гостите на фестивала.

В неделя председателя на Общинския съвет в Балчик – Илиян Станоев, ще приеме кулинарното предизвикателство от кмета и ще почерпи гостите на фестивала със сготвена от него екзотична паеля на морска тематика.

Фестивалът ще приключи с най-дългото хоро, поведено от Илия Луков, който ще превърне последния ден на Фестивала на Цацата във фолклорен празник!

RNS