Състав на Специализирания наказателен съд отхвърли всички искания на защитата по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ-Добрич, Живко Мартинов днес.

По времето на разпоредително заседание по казуса „суджукгейт“ адвокатът на добричлията – Христо Ботев, поиска отмяна на всички мерки за принуда, постановени спрямо клиента му. Сред тях са да отпадне забраната Живко Мартинов да напуска държавните граници, да се отмени мярката за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 20 000 лв. Мотивът – вече година и половина бившият народен представител не нарушавал постановените мерки и нямало данни, че може да се укрие. Адвокатът поиска и делото да бъде върнато на досъдебна фаза заради допуснати процесуални нарушения.

Съдът отхвърли всички искания на защитата и потвърди постановените първоначално мерки спрямо Живко Мартинов.

Добруджанецът от село Владимирово, облечен в тъмно син костюм, през цялото време стоеше усмихнат и в съдебна зала, и в кулоарите, все едно е на вечеринка, не подсъдим.

Делото по „суджукгейт“ – едно от петте повдигнати обвинения на Живко Мартинов от Специализираната прокуратура, ще продължи по същество на 9 април.

След разпоредителното заседание основният свидетел по „суджукгейт“ – Антон Проданов, заяви, че свидетелите срещу Живко Мартинов, Петър Малджиев и Веселин Колев, са подложени на пълна институционална репресия. Запалени и напълно унищожени са колите на двама от тях. Единият е добричлията, който е подал в прокуратурата сигнала срещу Живко Мартинов. Самият Проданов е конституиран и като граждански ищец за нанесените му вреди от Живко Мартинов. Той заяви, че бизнесът му е приключил след подарените 4 тона суджук.

Припомняме, че според държавното обвинение Живко Мартинов и изнудил със заплахи и принуда добрички производител да му подари 4 тона суджук и филе, уж за премиера. С това му нанесъл вреди за десетки хиляди лева, включително и бизнесът фалирал. Според главния прокурор Сотир Цацаров: „нито един суджук не е стигнал до премиера“.

ВИДЕО TrafficNews TV
rns