Съпругата на загиналия летец майор Валентин Терзиев остро реагира на новината, че кметът на родния град на мъжа й – Асеновград, иска от Общината да я подкрепи финансово. Вчера стана ясно, че д-р Христо Грудев е входирал докладна в ОбС да се даде еднократна помощ на осиротялото семейство.

Ето публикацията на Димитрина Попова в социалната мрежа:

Десетки са подкрепили с реакции и коментари останалата без време вдовица публикацията й от призори. Всички се възхищават на поведението й и категорично осъждат всякакви опити да се трупа имидж от трагедията. Част от тях определят поведението на политиците като унижение към жената и децата на загиналия майор Валентин Терзиев.

„НЕСЪМНЕНО ЕДИН ДОСТОЕН МЪЖ НЕ БИ ИЗБРАЛ ДА ЖИВЕЕ С ПО-МАЛКО ДОСТОЙНА ЖЕНА!“, е написал един от коментиращите.

Припомняме, че в нощта срещу 9 юни майор Валентин Терзиев изпълнява най-трудната задача на военните пилоти – нощна стрелба по движеща се цел над морето. Малко след полунощ самолетът му изчезва от радарите. Предприетите издирвателни действия по спасителната операция намериха част от самолета и тялото му. Вчера бе обявено официално, че майор Валентин Терзиев е загинал в полета, част от военно учение „Шабла 2021“. Публична тайна е, че машините с които летят военните ни пилоти са амортизирани, ремонтирани в Полша, а не в Русия, която ги произвежда. Самите пилоти имат под 10 часа нальот на година, вместо това да е месечната им норма. За това военни пилоти обвиниха ръководството на ВВС и на учението, които са пратили на самоубийствения полет българския ас майор Терзиев, в престъпление.