От години подозирам, че СДС-приватизаторката Корнелия Нинова е изпратена в БСП само, за да я разруши и закрие. Тя пък се постара да ми даде примери в тази посока – бол! От месеци към тази пагубна сила се добавят и усилията на Борислав Гуцанов, който напълно обезсмисли обществения интерес да същуствува столетната партия във Варна. Двамата заедно – бити много пъти на избори, ще претърпят убедителна провала на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Трябва да си особена крушовска порода човек, за да се съюзиш с вечния губещ и към това да принадиш война с президента, и хората му.

Но, Корнелия ги може тези катастрофални упражнения. Обидена на Румен Радев за някакви нейни си неща, другарката-госпожа, дни наред стене по медиите колко лош е президента, че е неблагодарник и посяга на бутиковата й партийка с отмиращи функции.

Радев стана президент благодарение на мен, твърди Корнелия, като хич не се притеснява, че всеки нормален човек би погледнал гласовете на БСП и на президента, и би й се присмял за плитката лъжа. Честно казано и според мен той не е връх, но не нас трябва да сържи отговорни за собствения си лош избор госпожа-другарката.

Последно приватизаторката измисли, че БСП се разграничават от тримата си членове, министри в служебния кабинет и зад тази врътка прозира умелата безгръбначност на Борислав Гуцанов, известен не случайно с прозвището „медузата“.

Тя заяви, че БСП не носи политическа отговорност за действията на тримата служебни министри – Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев оттук нататък. Нинова поясни, че те участват в лично качество в служебния кабинет, но и че никога не е стоял въпросът за тяхното изключване от партията.

Възможно е тези тримата да инкасират успехи, с които да впечатлят избирателите, но възможността Нинова да ги припише на БСП вече няма да съществува. Има обаче един велик комбинатор, който може да го направи, да се обяви за обединение на левицата, да призове за смяна на председателя, да получи достатъчно подкрепа и да отстрани кака от шефското място. Няма значение, че под негово ръководство партията губи на избори. Че през останалото време топи малкото останал авторитет. Той винаги успява да трупне нещо за себе си – безскрупулно, независимо от идеология, морал и чест. Името му е Борислав Гуцанов, а една от двете му мечти – по-първата е, да стане председател на БСП. И както върви, с абсолютната подкрепа на Корнелия Нинова, това ще е факт в недалечното бъдеще. Ако някой се съмнява в този план, да се сети как медузанчо със сваленото от ИБ на БСП доверие поиска оставката на Нинова и по негово предложение от партията беше изключен Кирил Добрев – същият, който го върна на бял кон след сваленото доверие.

КАЛИНКА ПЕНЧЕВА