Бойко да внимава какво си пожелава, че да не бъде изненадан при реализацията. Вчера той поиска оставката на Президента Румен Радев. Лошото е, че понякога човек иска нещо, без да знае какво точно ще получи. Ако държавният глава подаде оставка, това ще е ясен знак, че започва свой политически проект. Същият със сигурност ще отнеме за дълго време привилегията на министър-председателя да разполага с власт.

Това коментираха пред rns.bg близки до политическия елит на властовите позиции в държавата.

Мнозина и без друго коментират, че изхода от политическата криза у нас е създаване на нова формация, начело с президента Румен Радев. Те припомнят, че държавният глава бе избран за такъв с рекорден брой гласове и е единственият, успял да мотивира по-голямата част от негласуващите да го подкрепят. От деня на президентските избори, въпреки данните на някои социологически агенции, Радев категорично се радва на най-висок процент одобрение от българите.

Макар и сам да не е съобщил, че започва свой политически проект, именно безпрецедентната и грозно показна атака на Президентството от цивилни въоръжени лица, беше повода, заради който повече от месец в София и в други градове да има протести с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Добре е самият Бойко Борисов да си спомни, че след напускането на МВР, течаха залагания кога той ще започне свой политически проект.

Хубаво е да си припомни, какво се случи с тези, които „зорле го накараха“ да влезе в политиката и колко години беше безспорният „фаворит“ на по-голямата част от нацията.

Междувременно, като главен секретар Борисов се жалеше, че ще го убиват. Точно както направи преди дни. Със същото обяснение – настъпил сериозни интереси.

Историята се повтаря всеки път, когато някой е пропуснал да си научи урока. От проваления кабинет от ГЕРБ-1, през предсрочно прекратения мандат на ГЕРБ-2, до висящия на магия ГЕРБ-3.

И това далеч не е всичко!

Към днешна дата Президентът има едно безспорно предимство,

а Бойко Борисов – решаващ недоимък.

Румен Радев е учил и е правил кариера на военен летец в годините, спрягани за „мутренско минало“ на Бойко Борисов.

Не случайно 34 дни хиляди и стотици хиляди скандират по улици „Оставка! Мутри вън!“.

Бойко Борисов отстрани когото можа от умните си бойци. Лиши се и от Цветан Цветанов – човекът, който изгради ГЕРБ и го остави да царува.

Сега вече и децата знаят, че „царят е гол“ – снимат го и го записват в не добри сюжети, заради лошата компания, която си е създал.

Битката между Борисов и Радев е предрешена. Единственият вариант за оцеляването на първия е да не предизвиква втория. Кой дава на Бойко точно обратните съвети и дали не го прави нарочно, за да го елиминира – са други въпроси.

Повече от сигурно е, че Бойко Борисов не желае да напусне уюта на илюзорния свят, създеден му от най-близките до него.

Това ще му изиграе лоша шега.

Като нищо, може да се окаже, че тя ще му е последната!

 

Калинка Пенчева