ГЕРБ обмислят експертен кабинет с премиер Красимир Каракачанов или ген. Константин Попов. Целта е излизане от политическата криза и противопоставяне на Румен Радев със свързани с военните среди. Очаква се с този ход да бъде намалено влиянието на държавния глава сред народа. Много е вероятно решението да бъде съобщено на срещата на ГЕРБ-елита утра в София.

Това съобщиха за rns източници от управляващата партия.

Другата възможност за поредната свикана „на пожар сбирка“ в столицата ръководните фактори по места в страната отново да чуят колко благоденстващо за българите и спасяващо България е управлението на ГЕРБ. Как няма никакъв повод за оставка на кабинета. И как партийците да бъдат мобилизирани, за да разясняват на народа невъзможността да съществува без Бойко Борисов и третото му правителство. 

константин попов

 ген. Константин Попов

Идеята за експертен кабинет, подредена от управляващата коалиция, вече е коментирана публично от премиера Бойко Борисов. Още тогава той разясни, че друг ще е премиерът.

каракачанов, петно, калашник

Според нашите източници спряганите имена са на военния министър Красимир Каракачанов – лидер на ВМРО и на ген. Константин Попов- бивш командир на ВВС, по настояще депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по отбрана в 44-ото НС.

Б. Борисов – 2009 г. ГЕРБ без ДС! 2017 г. – Буда с вицепремиер Дончо! Наследствен ДС-кадър!

Не е изключено обаче, сбирката утре в София да протече на принципа „дзак“. Идват всички ГЕРБ-ръководители от страната, премиерът им казва – „без нас ще спрат да се въртят всички земни кълбета“, върнете са по места и дръжте властта.

За никого, вече и зад граница, не е тайна, че тоталният сблъсък в държавата, довел до истинска политическа криза и над 60 дни протести, започна след безпрецедентната атака на Президентството от цивилни и военни прокурори. 

Според ГЕРБ виновен за това е Президентът Румен Радев, който бил паважен политик, искал да влезе във властта без избори и организирал метеж.

Караянчева: Президентът е паважен политик! Иска да влезе във властта през задния вход! Не е чел Конституцията!

Според държавният глава сблъсъкът не е личностен между него и премиера. Той е породен от поредното правителство на ГЕРБ, при което корупцията е станала повсеместна, а хората не искат мафиотизираното управление, което краде и пълни чекмеджета с пачки и кюлчета злато, да бъде на власт.

Президентът: Борисов иска, вместо народа, той да определя кой е годен и кой – не, да управлява

Утрешната среща е втора по рода си за ГЕРБ през последните 40 дни.

Кой-кого да глоби заради хилядите от ГЕРБ-елита, наблъскани един до друг, въпреки изричните разпоредби