Татяна Кристи, която е публично известна със системните скандали, които предизвиква, обвинява Продължаваме промяната в двоен стандарт. Според нея патрията е безучастна към нападките на Възраждане към привърженици, но е непримирима когато те са насочени против съучредителя и депутат от Варна Даниел Лорер. Кристи стига още по-далеч като определя последния с думите: „просто влизат в политиката от нищото, заслепявайки със своята посредственост, увита в претенции.“

Повод за злобната публикация е сюжет, развит от комика, сатирика, общественика, закрилника на украинските бежанци и журналист Татяна със странната фамилия е „съобщение на ПП, че Лорер бил вербално малтретиран на улицата от глутница привърженици на Израждане (!? – бел. ред.). Според медиите, той бил обиждан и заради еврейския си произход. От ПП твърдят, че ще търсят отговорност на въпросните.“ Същата коментира, че не е имало подобна реакция от ПП когато били „малтретирани отделни хора или групи хора по улиците“, без да описва поне един пример.

Публикацията на Татяна Кристи в социалнате мрежа е от преди 3 дни

Гневна на ПП и на Лорер, привърженичката на ДБ не пести обидни квалификации:

Припомняме, че Татяна Кристи бе номинирана за „Човек на годината“, но после организаторите – Български Хелзингски комитет я заличиха от класацията заради „реч на омразата в публикациите й във Фейсбук“

На Татяна Кристи и обществено познатите личности припомняме, че публичното говорене не им дава право да използват обидни квалификации и клевети за други, освен когато личното неудовлетворение не надделява над наличието на доводи по защитаваната от тях теза.

Преди една година въпросната многостранно развита личност изпадна в истерия на центъра на Варна. „ДБ-тролът Татяна Кристи истеряса! Крещи и размахва среден пръст на човек от „Възраждане“. Видео от „изтънченото поведение на мадам Кристи“ предизвика истинско цунами сред медии и читатели, а коментарите и днес са актуални.