Тези, които ме познават, знаят, че съм оптимист. Винаги вярвам, че може и повече. Само с Мая Манолова сгреших, при нея цинизмът и да има граници, те не се съзират. „Бившата“ какво ли не си позволи да се заиграва със самоубийство на полицай от миналата година, призовавайки незабавна проверка. Не знам как Мая Манолова е завършила право и каква компетентност има като юрист, но поне би трябвало да знае, че тиражирането на неистини е наказателно отговорно. А, когато това се прави с корист – макар и извличане на политически дивиденти, си остава грях. Преди това трябва да си даде сметка не е ли обект на елементарно подвеждане с цел да я направят за посмешище. Както и колко пъти е била в тази ситуация.

ТОВА ЛИ ДРУГАРКО, ГОСПОЖО МАЯ ВИ Е ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА, ТАКА ЛИ СМЯТАТЕ ДА ПОБЕДИТЕ ЛОШИТЕ – КАТО СТЕ ПО-ЦИНИЧНА ОТ ТЯХ?!

Повдига ми се от Вашата постъпка! И едва ли само на мен!

В типичния си логорестичен стил и обичайно превъзбудено състояние, Мая Манолова публикува в социалната мрежа гнусна лъжа. Прави го въпреки очакването като юрист да е наясно с последствията от деянията си. Дали е заслепена, дали това е перманентното й състояние – истеричен напън да има власт, тя елиминира всички правила и призовава новият МВР-министър да провери незабавно ОД МВР-Варна, защото:

„За да докарат по-висок процент разкриваемост, са принуждавани от политическото ръководство да нарушават закона и да стават съучастници в злоупотреба с власт.
Корупцията и беззаконието стигат дотам, че техен колега на 25 години се самоубива със служебното си оръжие. Самият той син на загинал полицай.“
Наистина в края на м.г. във Второ ПУ-Варна, се самоубива служител на Охранителна полиция. Драмата е огромна не само, защото млад мъж е сложил край на живота си. Той е син на загинал полицай. Отгледан е от вдовица – тя си знае колко й е било лесно. Никой от нас вече не може да провери как е расло това дете, колко му е липсвал баща му и дали е трябвало да работи точно на мястото, на което смъртта му го е отнела.
Фактите са ясни. Младият мъж е сложил край на живота си 2 месеца, след като е бил назначен. Служебният му ангажимент е бил само да пази опашката пред гишето за издаване на лични документи. Никога не е бил разследващ полицай.
Ако Мая Манолова си беше направила труда да звънне на който и да е служител на Второ полицейско управление във Варна, вместо да се доверява на непроверени сигнали от бивши началници и техните дружки измамници, щеше да научи още за жертвата и щеше да си изясни защо е взел най-трагичното възможно решение. Както и да разбере, че в него няма и помен от служебен натиск, и от политическа принуда той да извършва престъпления.
Ако Мая Манолова излезе от ролята на неспирно артикулираща за секунди, може би щеше да се сети, че и тя има деца, и майка, и ако видът й на хомосапиенс не е само външна обвивка, нямаше да развява така лекомислено една лична трагедия в гонене на политически ползи.
Ако Мая Манолова като цяло повече мислеше, отколкото говореше – този текст нямаше да съществува.
Няма да питам другарката Мая Манолова, много „бивша“, с това й поведение: Вие ли сте лицето на промяната? Вие ли сте носителката на морала и законността? Вие ли казвате истината? Вие ли сте победителката на страха, като не отговаря на журналистическо позвъняване? Със слухове и интриги ли смятате да печелите симпатизанти? Всеки път ли говорите, преди да проверявате чужди думи?
Ако Вие сте добрата – кои тогава са лошите?
Да се оставиш непознати или познати да те подвеждат и да им тиражираш измишльотините – в сигнали на най-вероятно анонимни „борци“, е признак на закърняло чувство за самосъхранение. Най-учтиво казано!
Да използваш мъртъв човек за свои ползи, да се гавриш с вдовица, която е изгубила и детето си, за която е повече от сигурно, че няма да тръгне да търси съдебна отговорност за грозната употреба на личната й драма, е страшен грях!
Дано Вие – другарко-госпожо Мая Манолова, „бивша“ какво ли не, и близките Ви, имате сила да понесете последствията от него!