За пореден път стигнах до край и осъдих медия за неверни, клеветнически твърдения и уронващи престижа, и авторитета. Осъдих “Фрог нюз” с решение№ 333 от 21.11.2022 г. за това, че през 2016 г. се опитаха да внушат на аудиторията си, че „аз съм взел изпит по втория начин, с хвърчащ протокол, без дата, а само с подпис от декана на ЮФ към СУ.“

Това съобщи в социалната мрежа Тервел Пулев. Той разказа историята:

За голямо мое учудване, без никакви реални доказателства представени от страна на ответника, на първа инстанция в СРС не можах да стигна до осъдително решение. Въпреки това странно решение, противоречащо на фактологията по делото, не се предадох. Заедно с адв. Петър Петров продължихме да се борим и да търсим справедливото решение на следваща инстанция от СГС. За което много му благодаря, че е истински професионалист и също, като мен упорит докрай!

Искам да е ясно за всички, че свободата на изразяване (словото) е нещо, за което самият аз бих се борил с всички средства. Но съм дълбоко убеден, че тя не бива да минава през неверни твърдения, клевети и обиди към другите.

Тук е ролята на всички нас като общество, да не оставаме безразлични към медийни материали, които нарушават човешкото достойнство в полза на шоуто, продажби в огромен тираж или поръчкови-платени публикации (целящи да оклепат някого).

Толератността тук трябва да е нулева.

И е крайно време да разберем, че свободата е преди всичко отговорност. Както и да си даваме ясна сметка за това, че всяко наше действие или бездействие носи последствия, а отговорността за избора да направим или кажем нещо е само наша. И не е важна сумата, която евентуално ще получа. Защото аз няма да си я прибера в джоба, а ще я даря на нуждаещи се хора.

Главното удовлетворение за мен е моралната победа, това, че за пореден път не се предадох и спечелих. Спечелих не само за себе си, но и за всички онези, които след мен ще ползват подобна съдебна практика, за да се защитят от такива целенасочени, клеветнически твърдения, позорящи хората в тази държава.

Морална е победата и заради арогантното поведение на свидетелите на ответника в съдебна зала по време заседанието. Това бяха хора журналисти от редакцията на Фрог-нюз, които се изказваха с огромна доза пренебрежение и арогантност, към създалата се ситуация и респективно към мен. Вярвам, че кой, каквото търси, това получава!