Този американски щат плаща $2000 на година, за да живеете там

Ако красивият пейзаж и удивителните гледки в Аляска не са достатъчни, за да ви убедят да живеете там, парите, които ще получите за това, вероятно са по-убедителен довод.

Аляска плаща на всеки от жителите си до 2000 долара всяка година без почти никакви условия. Най-големият и рядконаселен щат в Америка дава на всеки един от постоянните си жители част от петролното си богатство чрез Постоянния фонд за разделяне на дивидентите, който е част от Агенцията по доходите на Аляска.

Той е създаден през 1982 г., за да гарантира, че бъдещите поколения ще се възползват от огромните петролни резерви на щата, които са ограничен ресурс, пише Business Insider. До момента на хората на Аляска са предоставени повече от 21 млрд. долара.

Сумата, плащана на всеки гражданин, варира в различните години, в зависимост от стойността на огромните петролни резерви на щата. През 2015 г. всеки гражданин получи по 2072 долара – най-високото заплащане в историята. Тази година дивидентът е 1100 долара.

Може да звучи твърде хубаво, за да е вярно, но няма никаква уловка. Всеки постоянен жител има право на заплащането, включително децата.

Единствените две условия са да живеете в Аляска поне 180 дни в годината и да не сте били осъждан за престъпление през последната година.

Всеки, който смята да се премести в щата, ще трябва да се справя и с някои препятствия, включително ниските температури, ограничената телефонна и интернет връзка на много места и по-високи цени на някои от стоките заради разходите по вноса им.

profit.bg