От 20 до 23 април Община Каварна се представя със свой щанд в Международното туристическо изложение Културен туризъм в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ , гр. Велико Търново. Събитието откри кметът на старопрестолния град инж. д-р Даниел Панов.

Приветствие към участниците и присъстващите поднесе заместник министъра на Туризма проф. Мариела Модева. Официални гости при откриването на форума бяха кметът Елена Балтаджиева, кметове на общини и представители на посолствата на Република Корея, Палестина, Румъния и др., част от тях с показни собствени щандове. Интерес сред гостите на изложението предизвикаха разнообразните информационни и рекламни материали, които общината изложи на своя щанд. Чрез очила за виртуална реалност посетителите имаха възможност да визуализират и разгледат историческите обекти в общината.

Традиционно и тази година Община Каварна се включи в Националният конкурс Read Travel (Чети и пътувай). Представянето й в две от категориите е с 3D виртуални очила и тридесет метров банер Стара Каварна.

Двадесет години гр. Велико Търново е домакин на специализираното изложение за културен туризъм. То се организира в партньорство с националните организации на туроператорите, хотелиерите, ресторантьорите в България и с подкрепата на Министерството на туризма.

Участието на морската община Каварна и в тазгодишното международно изложение „ Културен туризъм“ намира своето място в Годишната програма за национална туристическа реклама.