Уволнената зам.-министърка: Нямам вина за скъпото пътуване

Аз не нося вина за това, което остава в обществото! Това заяви през сълзи зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, която днес подаде оставка. Мотивът бе общественото напрежение след разкритието, че докато родители на деца с увреждания протестират пред парламента, тя е летяла до Ню Йорк за форум на ООН по техните проблеми с билет за 8300 лв.

Оставката на Димитрова бе приета от премиера Бойко Борисов. Срещу това се обяви вицепремиерът Валери Симеонов, според когото тя е била пожертвана. Симеонов заяви още, че не е работа на майките на деца с увреждания кой с какъв билет къде пътува.

Димитрова разказа, че е била командирована в Ню Йорк в последния момент. Тя не е избирала какъв билет да й бъде купен. По същото време тя трябвало да пътува в Чили, като за това пътуване държавата нямало да заплати нито стотинка.

„Прекратиха ми ходенето там и ме командироваха в Ню Йорк. Министърът ме командирова, няма как сама да се командировам или да определя какви билети ще ползвам или колко време ще остана”, заяви Димитрова.

„На майките искам да кажа само, че винаги съм съпричастна, винаги съм помагала”, допълни вече бившият зам.-министър.