Две акции по залесяване са организирани утре. Сборният пункт на едната е в аксаковското село Слънчево, а на втората – бул. „3-ти март“. Да вземем децата си, за да имаме повече спомени!

Доброволци ще засадят Слънчева гора край Варна в идната събота. Началото е в 10 ч. на 14 април точно на 14 км от морската столица в село Слънчево.

,1a

Мястото и времето са подходящи за съчетаване на пикник с нещо полезно – засаждане на дървета.

„Всички трябва да носят, ако имат инструменти (лопати, мотики или други) вода за пиене, нещо за хапване. Поканете приятелите си и вземете бъдещето – децата си!“, призовават доброволците организатори.

В 10,30 ч. срещу бл. 44 на бул. „3-ти март“ е сборния пункт на втората инициатива по залесяване. Тя е по повод 16 април – Денят на Конституцията на РБългария, отбелязван и като професионален празник на юристите.
,1a

Организатори са Окръжен съд–Варна, Адвокатски съвет–Варна, Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“–Варна с подкрепата на Община Варна, и район „Младост“. Планира се да се засадят 50 дръвчета червен американски дъб, като теренът ще бъде предварително подготвен.

Всички, които желаят да се присъединят към акциите са добре дошли!

СНИМКАТА е илюстративна
RNS