„Булмедикс 2012“ ЕООД е определен за концесионер на морски плаж „Кабакум – Север 2“ в община Варна за следващите 20 години. Решението е на Министерски съвет.

Според клаузите в концесионния договор той се задължава за целия срок на концесията да предоставя 1 чадър на цена до 2 лева с ДДС и 1 шезлонг на цена до 2 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 22 051,47 лв. без ДДС.

Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията са в размер на 373 080 лв. с ДДС.

андон димов дончев, воля

Наша проверка установи, че според Търговския регистър към 2 септември т.г.  „Булмедикс 2012“ ЕООД е еднолична собственост на депутата от Воля – Андон Димов Дончев.

Варненецът за първи път е народен представител в 44-ото Народно събрание. По професия е инженер. Той е член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения, както и на Комисията по политиките за българите в чужбина.

андон, плаж, кабакум, воля

Управител на фирмата е Димо Антонов Дончев. Двамата са свързани общо с 27 фирми, всички с основен предмет на дейност търговия на дребно с лекарствени продукти, медицински изделия, хранителни добавки, козметични и санитарно-хигиенни средства/ внос и износ, реекспорт и търговия; търговско представителство и посредничество; превозна дейност; хотелиерска, туристическа, рекламна, информационна, програмна, импресарска, издателска, печатарска, консултантска, маркетингова дейности и услуги; сделки с интелектуална собственост; покупка, строеж и обзавеждане на недвижими имоти с цел отдаване под наем или продажба. 

Припомняме, че именно върху тази част от плажа на Кабакум е и постройката на лидера на Воля – Веселин Марешки. 

Преди години тогавашният министър на МРРБ – Лиляна Павлова, обяви строежа върху пясъка за незаконен. Закани се да го събори публично, пред журналисти. До днес същата постройка си съществува.

Според някои одобрената днес 20-годишна концесия е „мил реверанс“ от третото правителство на Бойко Борисов към лидера на Воля – Веселин Марешки. Последният и днес потвърди, че той и депутатите му няма да участват в събирането на 120 подписа, нужни за начало на дебат за свикване на Велико Народно събрание и нова Конституция. Нещо повече –  Марешки отново заяви, че е добре експертното правителство да бъде на Воля, защото нямало нито една данна за корупционни практики в партията му.

Преинтересно е дали след концесионния договор ще има промяна във вижданията на Воля и лидера й.

марешки

https://rns.bg/%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d0%bd%d0%b5-%d1%81%d1%8a%d0%bc-%d1%87%d0%b5%d0%bb-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%be%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d1%83%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82/

СНИМКА ДНЕВНИК