Първият варненски търговски център – MALL VARNA,  построен от Мото Пфое преди точно 10 години, ще отвори врати за нов живот. Атрактивната сграда на кръстовището на бул. „Сливница“ с ул. „Тихомир“ вече има нов собственик – „Хидрострой“ АД, който има амбицията да превърне запустелия търговски център в атрактивна зона за бизнес и развлечения.

С новия собственик се сменя и концепцията на някогашния търговски център. Като всяка една нова и модерна сграда нейното предназначение следва пазара и неговото развитие. Липсата на сграда, която събира на едно място работния процес чрез офис площи клас А и услугите, които всеки един от нас ползва ежедневно, здравословния начин на живот, свързан с ежедневното спортуване, оформи новата концепция на MALL VARNA.

В тяло А на 3 и 4 етаж ще бъдат поместени офисите на „Хидрострой“ АД и други техни партньори. На етаж 2 ще се отдават под наем офис площи клас А с изключително модерна визия и опция за “open space” пространства. На партерен етаж ще бъдат ситуирани банкови клонове, телекомуникационни компании, рекламни агенции, куриерски и други бизнес услуги. На етаж -1 се предвижда изграждането на модерно заведение за бързо хранене, което също ще се отдава под наем, за да обслужва нуждите на обитателите на MALL VARNA.

Тяло Б е свързано с тяло А посредством топла връзка. Концепцията на тяло Б и топлата връзка е ориентирана по скоро към спортно – развлекателните дейности. На територията на сградата се помещават голям фитнес, спортни клубове, зали за танци,  един от най-големите детски центрове във Варна, фризьорски салон, фото училище, билярден клуб, кафене, кафе – бар, както и най-различни услуги от ежедневието и бита.

И двете тела са с подземни парко нива с 187 броя паркоместа. На открития паркинг има над 90 броя паркоместа, които осигуряват удобства за клиентите.

Идеята на новия собственик е да предостави на всички работещи на територията на MALL VARNA и живущите в района, всичко необходимо за пълноценното ежедневие на всеки един от тях.

След реконструкцията MALL VARNA най-точно отразява духа на модерна Варна –  динамична, бързо развиваща се, гъвкава, съхраняваща уюта на традиционната градска среда. Концепцията е базирана на синергията между човека и неговите ангажименти към обществото. Грижата за обитателите и гостите на сградата е във всеки неин детайл.

Отличаващите се със своята авангардност и стил сгради предлагат офиси и търговски площи със съвременни технологични решения и модерни телекомуникации. Работните помещения могат да бъдат моделирани по желание на наемателя, за да отговорят в най-голяма степен на корпоративните нужди и изисквания. Предлагат се офиси от тип „open space”, осигуряващи гъвкавост при избора на наеманите пространства според потенциала и вижданията за развитие на отделните наематели. Осигурени са модерни климатична и вентилационна системи, а електрическо захранване е от два независими източника + дизел генератори. Структурното окабеляване, осигурява висококачествен трансфер на данни. В обновения MALL VARNA е осигурена система за управление на сградите (BMS), както и видео наблюдение в общите части и 24-часова охрана. Автоматизирана е и системата за пожароизвестяване и пожарогасене.

MALL VARNA хармонично съчетава атрактивен дизайн и функционалност. Неповторимата комбинация от удобства, околна среда и местоположение, които предлага на бъдещите ползватели и служители сградата на някогашния Пфое мол, го превръщат в атрактивна работна среда и място за почивка.

RNS