Колкото и сложна да е ситуацията, по-мъдро е да се оценят всички аспекти за втори мандат, коментира председателят на ПГ на „Демократична България“

Hие мислим, че колкото и да е сложна ситуацията, защото всички други варианти са по-лоши, все пак е по-мъдро да се оценят всички аспекти на възможността да се реализира втори мандат и да не се затваря прозорецът заради този един факт – връщането на хартиената бюлетина, колкото и наистина той да оставя много малко място да мислим, че е възможен консенсус, здрав разум, защото не го виждаме. 

Това коментира коментира в кулоарите на парламента председателят на ПГ на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов.

По-рано днес пред медиите в Народното събрание съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков заяви, че те няма как да предложат правителство на малцинството с втория мандат при положение, че хартиеното гласуване бъде върнато във всички секции.

„Право на мандатоносителя е да прецени какво да прави“, посочи Иванов. Той припомни, че има решение на органите на партиите в коалицията ДБ, на самата коалиция, че не виждат условия, при които да подкрепят мандат на ГЕРБ-СДС. 

„Който иска подкрепа от нас, знае какви са нашите условия“, коментира той изказвания на депутати от ГЕРБ-СДС през последните дни, че ДБ са ключ към съставяне на правителство с първия мандат.

Източник:vesti.bg