„Четири години полицаите не са получавали униформи. Това е ставало по обективни причини – или за обществени поръчки, които не са приключвали в годината, или заради липса на пари. В същото време за неуниформените служители винаги е имало пари и те са получили 1600 лв. – по 400 лв. всяка година, за облекло. Тази несправедливост трябва да се поправи!“

Това заяви в Парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него полицаите трябва да имат добро работно облекло и да получат парите за пропуснатите години.

За целта е необходима поправка в ЗМВР.

22 млн. лв. са осигурени за униформите тази година, но не стана ясно дали има средства за следващата година.

Припомняме, че през последните 4 г. най-дълго министър на вътрешните работи беше фаворитката на Бойко Борисов – Румяна Бъчварова. Изпратена на най-високия пост в МВР от канцеларията на премиера, тя успя да забърка неимоверни каши поради елементарното си непознаване на материята. Същата в момента отново е шеф на кабинета на Бойко Борисов.

драгомир стойнев

До сега ГЕРБ приветстваха т.нар. „реформа на Бъчварова в МВР“,

днес – притиснати от полицейските процеси, сте съгласни да решите поне проблема с униформите. Само да припомня какво каза премиерът на съвещанието в МВР: „Да не съм чул, че няма гориво за патрулките и внимавайте да не крадете много“. След тази реплика, ако имаше достойни хора, те трябваше да напуснат срещата. Тази реплика е пример за отношението на управляващите към МВР – заяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

славчо велков

Още по време на предизборната кампания г-н Цветанов, лично Ви обясних, че полицаите в Пазарджик сами си купуват униформите през последните 3 г. На Вашето твърдение, че ще назначавате хиляди нови, Ви казах – Вие само панталоните не можете да им подсигурите. За това днес ще Ви кажа една арабска поговорка на български, за да ме разберете: „Косми ми поникнаха на езика да повтарям!“. И онзи ден премиерът каза на ръководството на МВР: „Два месеца сте дремАли! – цитирам го дословно с ударението!“, репликира депутатът от БСП и член на вътрешната комисия Славчо Велков.

RNS