След като успя да отцепи членове на ГЕРБ за собствената си партия, бившият зам.-председател на партията на Борисов Цветан Цветанов сега прави това и с членове на СДС в Пловдивско. 

 

Представители на СДС от шестте района на Пловдив и от 15 общини от областта, около 300 души, ще продължават политическото си бъдеще в политическия проект на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. 

Това обявиха техни представители на пресконференция в Пловдив, съобщава БТА.

Обезпокоени сме от случващото се в партията, от липсата на диалог, както и от абдикацията на ръководството от възможността за правене на политика.

Сред членовете на партията в Пловдив и областта има обезверяване и смятаме, че има отказване от идеалите на СДС, заяви Георги Пилев. Той добави, че около 300 членове на партията от Пловдив и областта са взели решение да продължат политическото си бъдеще в друг политически субект. Като най-близък до техните идеали приемат проекта на Цветан Цветанов „Републиканци за България“.

Тони Симидчиева, една от учредителите на СДС в Пловдив, заяви пред БТА: „Няма да оставим СДС да умре и няма да скърбим за тях. Заради тези хора трупахме години наред негативи и сега ще трябва да възстановим всичко разрушено от тях.“

Припомняме, че в края на миналата седмица бившите кметове на ГЕРБ в Благоевградско станаха членове на „Републиканци за България“. Ден по-късно стана ясно, че част от членовете на Жени-ГЕРБ във Варна, или вече са напуснали партията, за да се присъединят към политическия проект на Цветанов, или чакат решенията за Изпълнителното бюро за освобождаването им.