Брутално изказване от парламентарната трибуна направи депутатът от „Продължаваме промяната“ – Христо Петров, известен като Ицо Хазарта. По повод вчерашния протест против задължителността на зелените сертификати, организиран пред НС от партия „Възраждане“, рапърът с циничните тесктове и ехидна усмивка попита: „Дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?“

Имам един обикновен въпрос – ако аз утре реша и извикам 500 или 1000 от хората гласували за мен и им кажа: „Елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лева.“, не е ли правилно г-н главния прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора?, заяви от трибуната депутатът.

Припомняме, че наскоро той публично се оплака, че е бил заплашван, „ако продължава да подкрепя Асен Василев и Кирил Петков, че ще му бъде отнето най-милото“.

Според съобщение от прокуратурата обаче, Петков не се е жалвал от заплахите, с което буквално елиминира каквато и да е възможност за разследване и установяване на извършителя.