Заявяваме, че сме готови да поемем управлението на страната с втория мандат в коалиция с „Демократична България“, само със 73 депутати. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна Андрей Гюров, председател на ПГ „Продължаваме Промяната“. В декларацията се посочва, че са готови да предложат правителство при определени условия, като първото от тях е оттегляне на спорните промени в Изборния кодекс. Днес кодексът бе вкаран за разглеждане на второ четене в пленарна зала със 124 гласа „за“. 

За да поемем в тази тежка ситуация държавата, има няколко критични предпоставки – ако те не бъдат изпълнени, няма да имаме друг избор, освен да върнем втория мандат неизпълнен. Ако другите партии в парламента предпочитат хартиената бюлетина пред алтернативата на редовно правителство и постигане на исторически напредък за България, нека да излязат тук и да го признаят, заяви Гюров. 

Не смятаме да влизаме в задкулисни договорки, нито да преговаряме в тъмни стаи, ето защо всички предпоставки трябва да се случат пред очите на българските граждани в парламента, каза Гюров.

Като първо условие той открои оттегляне и отхвърляне на предложенията за промени в Изборния кодекс. На България не ѝ трябва връщане на миналото с подправени протоколи и хартиени бюлетини в чували, коментира депутатът.

Сред приоритетите Гюров открои влизане в Еврозоната и в Шенген, приемане на социален пакет, който да обхваща минималната работна заплата, заплатите на лекарите, учителите и продължаване на политиката по увеличаване на пенсиите. Това е единственият начин за намаляване на неравенството в България, запазване на текущите данъци и данъчни ставки, приемане на бизнес пакет за облекчаване на административната тежест на бизнеса, които са част от плана за управление на правителство с втория мандат, се посочва в декларацията.

Какви са плановете на Продължаваме промяната за българския бизнес, четете в електронното издание на БТА