Ще разпитат Борисов за „наркотрафиканта“ в парламента

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че започва проверка за твърденията на премиера Бойко Борисов за наличието на „депутат, замесен в наркотрафик“.

Самият Борисов ще бъде призован на разпит, за да даде официални показания по случая.

„Проверката, за която ни сезираха относно думи на премиера за наркотрафиканти в парламента, ще приключи бързо, в рамките на десетина дни. А съответният наблюдаващ прокурор ще снеме обяснение от лицето, казало тези думи – именно от министър-председателя“, каза Сотир Цацаров пред журналисти в Народното събрание.

Сигналът по случая е подаден от група граждани от движенията „Боец“ и „Възраждане“. Още един сигнал е подаден и от ръководството на Българската социалистическа партия.

Цацаров призова „потенциалът на прокуратурата да не се използва за разчистване на политически сметки“. Той обяви, че не би се самосезирал за изказване от типа, направено от Бойко Борисов.

„Това не е криминален, а политически проблем. Той се прави само за да се вдига политически шум“, коментира главният прокурор.

Преди дни, депутати от ГЕРБ се опитаха да „разтълкуват“ думите на министър-председателя, като обявиха, че е имал предвид народния представител от БСП за България Георги Стоилов. Неговият брат Илия Стоилов беше задържан през октомври в Русе и бе обвинен в съучастие в организирана престъпна група, свързана с рекет и трафик на дрога.

Официално обвинение срещу депутата Георги Стоилов обаче не е предявявано. Главният прокурор не е искал сваляне на имунитета му от наказателно преследване, припомня mignews.info.