Позицията на Възраждане ще е конструктивна в парламента , каза Костадин Костадинов предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Първото нещо, за което ще настояваме е пълно възстановяване на нормалния живот, отмяна на зеления сертификат, връщане на децата на училище и премахване на всички видове санкции, които сполетяха българските предприемачи“.

Не бива да допускаме някой друг да решава кое е добро и кое е лошо за нас, категоричен е Костадинов.

„Бившият министър на здравеопазването Ненков каза, че е добра идея и в България да се въведе задължителна ваксинация. Не бива да сме изненадани, ако в рамките на следващите две седмици започнат да ни говорят за задължителна ваксинация. Парламентът е изразител на народната воля, но тя може да бъде намерена и навън на улицата, категорично ще мотивираме народното недоволство, ако се опитат да се въведат задължителни ваксини“.

Възраждане има амбицията да управлява държавата, защото смятаме, че тя трябва да бъде управлявана от своите граждани, а не от чужди посолства, заяви Костадинов.

„Ще се борим за пълната нормализация на живота в нашата страна“.

Бихме подкрепили отпадането на търговския статут на болниците, така отговори Костадинов на въпрос на водещата, какво биха подкрепили от програмата на евентуално новосформиран кабинет.

„Друго нещо, което бихме подкрепили е програма за овладяване демографската катастрофа в страната. До края на м. декември ще представим нашата програма за демографска регенерация, ще сформираме кръгла маса по този въпрос.“

Нека да видим каква ще бъде програмата на новото правителство и тогава ще решим дали ще го подкрепим, заяви Костадинов. „Но от това, което предлагат досега, не виждам какво ние бихме могли да подкрепим“.

Всяка една политическа сила трябва да оглавява поне една парламентарна комисия, предполагам, че и сега в този парламент ще бъде така, поне такава е добрата парламентарна практика, обясни политическият лидер. „Няма комисия, която можем да кажем, че е по-маловажна.“

Ние сме един народ с македонците и нашата орис, като че ли е да бъдем и за добро, и за зло заедно, заяви Костадинов.

„Ние искаме или не искаме, сме обречени да сме заедно. Трябва да решим какво и как ни свързва и обединява. Смятам обаче, че проблемът не е при нас, защото България има добре балансирана позиция и тя не бива да бъде изоставяна“.