Днес Мая Манолова е острие на ДПС по същия начин по който беше през 2013 г. на Пеевски. И разиграва същия театър. Не да демонтира модела Борисов-Доган (Пеевски), а да разчисти терена от Борисов за ДПС.

Дали Пеевски е още силен и активен в тази игра няма никакво значение.

Росица Матева е номинация на Мая Манолова за новата ЦИК. Тя е съпруга на Матей Матев, който работи за Пеевски и небезизвестните братя Мондешки. Матев бе адвокат на синдиците на КТБ (които източваха с години уж фалиралата банка), адвокат на Момчил Мондешки, а по-късно и инсталиран за шеф на фонда за гарантиране на влоговете.

Това е просто още един интересен детайл за връзките на Мая Манолова, не че е много важна ЦИК в случая.

Циркът с бизнесмена Илчовски, докаран „от нищото“ в парламента е подобен на онзи, който Мая разигра с Костинброд. Тогава ГЕРБ и Цветанов бяха напечатали половин милион допълнителни бюлетини, за да фалшифицират изборите където трябва. Пеевски пусна информацията на Мая Манолова и Николай Бареков, които направиха акция и удариха ГЕРБ в деня преди вота.

Сега се случва същото – ДПС пуска на Мая Манолова една от своите мутри, за да удари другите мутри. И то съвсем избирателно.

В това няма никаква борба с корупцията, никаква принципност и никакво право.

Присъствието на този човек в парламента бе подигравка с парламента – пошла постановка, която дори не можа да се реализира както трябва, защото в България нечленоразделни хора въртят бизнес за 300 милиона, но не могат да съставят две правилни изречения. Панаирите с Илчовски са акция на ДПС срещу Борисов, а Мая Манолова е вечно удобния посредник. Дори не си правят труда да измислят нещо ново. Любопитно е какво мислят Хаджигенов и Арман Бабикян по този въпрос – от един месец те работят само за Пеевски и Доган.

Другата итересна семейна връзка е тази на председателката на парламента Ива Митева-Рупчева. Съпругът ѝ Георги Рупчев е изпратен от министър Данаил Кирилов в Брюксел като пълномощен министър по наказателно-правни въпроси към европейската съдебна мрежа по наказателни дела, съдебна реформа и върховенство на закона. Все теми, които живо интересуват ДПС и Пеевски на когото Дани Кирилов, освен министър на Борисов беше момче за законодателни поръчки. Всички лобистки и безобразни закони на ГЕРБ и ДПС пък минаваха през вещата и професионална редакция на Ива Митева, като шеф на правния отдел в парламента. Всичко това не оневинява Борисов, но не решава проблема, а само го задълбочава – защото моделът се запазва. Дали отсреща ще е Бойко, Станишев или Слави, няма никакво значение.

Колкото до съпрузите и съпругите – някой ще каже, че жените и мъжете не са отговорни за кариерата на своите половинки. Както се казва на оперативен език – в случая става дума за агенти за влияние, които се подбират много внимателно и прецизно и е безкрайно глупаво да се мисли, че тези неща са случайни съвпадения.

Благодаря на Georgi Bogdanov, чийто пост вчера ме светна за това, което се случва в момента. Той написа следното: И как стана така, че „Изправи се! Мутри вън!“ изпрати в ЦИК жената на един от най-верните слуги на Пеевски – шефът на Фонда за гарантиране на влоговете Матей Матев, тясно свързан и с братята Мондешки от Троян?“

Явор Дачков