Близкият до Корнелия Нинова институт „Рего“ прогнозира категорична подкрепа за БСП във Варна на предстоящите парламентарни избори. Според резултатите от публикувано днес изследване червените убедително надвиват ГЕРБ на 4 април. Една от причините за това била, че лидерът Борето Гуцанов – с два продължителни престоя в ареста заради обвинения в престъпления и загуба на кметски избори, бил много по-харесван от Иван Портних – трети мандат кмет на морската столица.

Според изследването на „Рего“ нагласите сред гласоподаватели са:

За коя партия или коалиция от партии сте решили да гласувате? (област Варна)

Изследването е публикувано ден преди официалния старт на предизборната кампания, който за зла участ съвпадна с факта, че стотина бесепари напускат Гуцьо и Корнелия заради това, в което са превърнали партията.

ЕКСЛУЗИВНО! 100 социалисти от Варна напускат БСП! Ръководството ги карало да воюват помежду си!

Публикуваните резултати от изследването на института спокойно могат да участват в конкурс „най смешното от парламентарни избори 2021- Варна“, направено от хора, които нямат понятие за морската столица или мотивацията е надвила над знанията им.

калоян методиев

Директор на „Рего“ е доланшния началник на кабинета на Президента Румен Радев – д-р Калоян Методиев. Същият по-рано е бил шеф на младежкото СДС – партията – родилница на феномена Корнелия Нинова.

След като Методиев беше освободен от Президентството е създадена „Рего“.

Интриганти забъркаха името на директора Методиев с лидера на БСП – Корнелия Нинова. Няма данни същите да са опровергани публично.

нинова, калоян методиев

Методиев е един от поводите за раздор между държавния глава и шефката на БСП. Нинова се изказва ласкаво за него, той за нея – още по. Не случайно след уволнението на началник-кабинета, Нинова заявява, че БСП ще мисли дали да подкрепи за втори мандат Радев.

„Рего“ е създадена в през 2020 г. – годината, в която Методиев е уволнен от Президентството. Случайно или за знак на института е избрано стилизирано петле, подозрително приличащо на това от варненски сайт, близък до Гуцанов – водач на червената листа кандидат-депутати.

След уникалните данни от изследването на електоралните нагласи във Варна за парламентарните избори, тръпнем в очакване за съкрушителния удар, който според института БСП ще нанесе на ГЕРБ в Пловдив. Както знаем – водач на червената листа от кандидати за депутати в 45-ото НС там се води от Корнелия Нинова.