Снимки на рекламна торба с надписи „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и изписана цифра 12 – номерът, под който може да се гласува за коалицията на 2 април, е публикувал добричлията Димчо Димчев. В голямата чанта са подредени шпеков салам, лютеница, парчета сирене и кашкавал и една кутия вафли. Тя самата е закачена а оградата на къща.

Неизвестни закачат по хорските огради мотивиращи гласоподавателя торбички с продукти за няма и едно хранене

Излиза, че кандидат-депутати, които се очаква да получават поне 10 000 лв. месечна заплата, са инвестирали цели 0,27% от нея в „убеждаването“ на гласоподавателите, които се очаква да ги пратят на жълтите павета.

Сериозна математика! Впечатляваща работа!

Не, изобщо ПП и ДБ не купуват гласове. Пробват да минат тънко с продукти за има-няма 27 лв.

Справка в интернет показва, че саламът е вакуумиран продукт – 400 грама на цена 6,49 лв. Лютеницата е около 4,80 лв. Тънките резени кашкавал и сирене трудно биха надхвърлили 10 лв. Двадесетте вафли не надхвърлят 5,30 лв.

Като цяло съдържанието на подаръчната мотивираща гласоподавателите полупразна торба едва ли надхвърля сумата от 27 лв. С него едно четиричленно семейство не би се нахранило даже веднъж. Но пък някой икономисва доста пари защото, ако реши да купува гласове, ще му коства поне по 30-50 лв. на глас, не 27 лв. за семейство

Храните в полупразната торба трудно ще стигнат и за едно ядене на 4-членно семейство